ΖΩΗ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ!

 

Πόσο ανάγκη έχουμε να μην ακούμε μαλακίες. Το καταλαβαίνεις εαν από τύχη, από σπόντα διαβάσεις κάτι που έχει ενδιαφέρον, ουσία, περιεχόμενο. Τότε αισθάνεσαι θύμα του καιρού σου, ένας εισπράκτορας ανοησιών, γελοιότητας που φτύνουν στα σοβαρά οι πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς μας.

Παραμονές εκλογών. Βομβαρδισμός εμετολογίας. Ξεράσματα από δήθεν σοβαρούς, αγωνιστές, έντιμους, ικανούς να προσφέρουν στον λαό. Ούτε ένας, ρε! Δεν υπάρχει ούτε ένας που θέλει το κακό του λαού. Όλοι το καλό θέλουν. Φοβερό. Τέτοια υποκρισία. Τέτοιο καραγκιοζιλίκι.

Διάβασα τη συνέντευξη που πήρε ο Ηλίας Κανέλλης για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα» από δύο συγγραφείς. Φοβερά πράγματα. Δεν έχει καμμία, μα καμμία σημασία αν
συμφωνείς ή, όχι. Διαβάζεις πράμα!

Αποσπάσματα αντιγράφω από τις απαντήσεις του Θανάση Βαλτινού:
-Πώς κρίνω το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» που επικαλέστηκε ο Σύριζα; Το έχασε μόλις πήρε την εξουσία. Απορώ με την ευκολία που οι ανθρωπιστικές υποσχέσεις μεταλλάσσονται σε σκληρότητα ισχύος. Ξεχειλίζει το «Ήρθαμε για να μείνουμε».

-Με ρωτάτε αν προσφέρονται για μυθιστορηματική πλοκή πρόσωπα που ανέδειξε το μηντιακό προσκήνιο την επτάμηνη διακυβέρνηση. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Βαρουφάκης και ο Καμμένος ανήκουν οριστικά στο χώρο της επιθεώρησης. Θα πρότεινα για μυθιστορηματικύς ήρωες τον Φίλη, τον ίδιον τον Τσίπρα αλλά και τον Φλαμπουράρη, αυτόν τον ανεκδιήγητο καφενόβιου Παφλαγόνα, κυρίως για μια αίσθηση αόριστης απειλής που μου προκαλούν όλοι αυτοί.

-Ο Τσίπρας είναι τόσο γλυκούλης, με πρόσωπο «σαν σκαλισμένο σε μοσχοσάπουνο». Ένα κακέκτυπο Τσε Γκεβάρα. Άδειο αριστερό πουκάμισο. Κυνηγός εξουσίας χωρίς αναστολές. Η
σκιά των 15μελών μαθητικών συμβουλίων βαραίνει καταθλιπτικά πάνω στους ώμους του. Η έλλειψη ευρύτερης παιδείας επίσης. Φάνηκε τούτο καθαρά στις συναλλαγές του με τους
Ευρωπαίους ηγέτες. Δραστικοί ελιγμοί, ανακολουθίες, μπλόφες που δεν έπιασαν. Συμπεριφέρθηκε σαν επαρχιώτης φαντάρος στην πρώτη του άδεια.

-Να κρίνω την αιφνιδιαστική υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Τσίπρα. Πονάν τα παλληκάρια;

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ με τις τοποθετήσεις άλλου συγγραφέα, επίσης της ευρύτερης αριστεράς.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί θα γίνουν νέες εκλογές τον Φεβρουάριο