ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ, ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!

 

Από τα πρώτα αποτελέσματα που βγήκαν τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Μπροστά ο σύριζας με διαφορά, άρα για μια φορά ακόμα πανηγυρική διάψευση των γκάλοπ. Μέχρι την τελευταία στιγμή και σύμφωνα μ' όλες τις σφυγμομετρήσεις το έργο παιζόταν σε διαφορά στήθους.

Άσε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Αυτό είναι το μικρότερο κακό. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ειδικά αυτές, είναι η και γαμώ την Αποκάλυψη Τώρα στην απόλυτη απομυθοποίηση του παραμύθι φούρναρης «πολιτικού» μηνύματος.

Μια ζωή οι επαγγελματίες των κομμάτων μας λένε ότι έχουν θέσεις, προγράμματα, ότι εκπροσωπούν ιδεολογίες, παρατάξεις κι άλλα τέτοια περίεργα και ότι ο λαός τελικά
αποφασίζει έτσι ή, αλλοιώς, με βάση τη... διαφορετικότητα των κομμάτων.

Παραμύθια. Δεν υπάρχουν όλα αυτά που σαλιαρίζουν πολιτικοί και κόμματα. Ο κόσμος ψηφίζει αυτό που γουστάρει με τα δικά του κριτήρια. Και τα κριτήρια του κόσμου δεν έχουν καμμία σχέση με αρχές, με ιδέες, με αξίες, όλες αυτές τις μπούρδες.

Τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Αν δεχθούμε το μπαλαμούτι που πουλάνε κόμματα και μήντια, τότε να θυμίσω ότι υποστήριζαν ότι ο Σύριζα κέρδισε μόλις πριν οκτώ μήνες διότι, λέει, ήταν αντιμνημονιακός. Επειδή ο κόσμος ήθελε να βγει από το μνημόνιο. Επειδή ο Σύριζας θα ξηγιότανε στο αλλοιώς με τους δανειστές.

Να, όμως, που χθες ο κόσμος ψήφισε τον μνημονιακό Σύριζα! Κάνει πλάκα ο κόσμος; Όχι, βέβαια. Τότε, τι; Κανονικά, ο κόσμος αν πράγματι είχε... συνέπεια θα ψήφιζε Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου, όχι Τσίπρα και Καμμένο.

Γελοιοποιήθηκαν οι εκλογές. Όχι, ακριβώς! Γελοιοποιήθηκαν τα παραμύθια των κομμάτων που εμφανίζουν τον λαό σαν έναν κριτή, όμως σύμφωνα με τα κριτήρια που δήθεν παρουσιάζουν τα κόμματα. Ο λαός αποφασίζει, όμως όπως γουστάρει αυτός, όχι όπως του αποδίδουν πολιτική «δικαιοσύνη» τα κόμματα.

Διαβάστε ακόμα:

Σαρωτική νίκη του μνημονίου με πάνω από 85 %