ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΣΟΥΛΤΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Μάρτιν Σουλτς παρενέβη πάλι στα εσωτερικά της χώρας, απαιτώντας να μη συμπράξει ο Τσίπρας με τον Καμμένο. Το έχει κάνει και στο παρελθόν, χωρίς να το μάθει κανείς. Το πρόβλημα είναι ότι αποκάλυψε αυτός το διάλογο του με τον πρωθυπουργό σαν να ήθελε να δείξει ότι οι δανειστές έχουν για όλα λόγο στη δύσμοιρη αυτή χώρα.

«Τον πήρα τηλέφωνο δεύτερη φορά να ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το περίεργο, ακροδεξιό κόμμα», είπε χωρίς συστολή ο Γερμανός πρόεδρος της Ευρωβουλής, μιλώντας στο France Inter.

Ο πρωθυπουργός, για όποιον δεν το γνωρίζει, είναι ο μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Το λέει το Σύνταγμα της χώρας. Που θα πει ότι δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει αναφορά σε κανέναν για το ποιον θα βάλει και ποιον δεν θα βάλει στην κυβέρνηση.

Όποιος λοιπόν προσπαθεί να τον υποκαταστήσει, παραβιάζει το Σύνταγμα, παρανομεί. Ορθώς, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενέδωσε στο κέλευσμα του Σουλτς να συγκυβερνήσει πιθανότατα με το Σταύρο και τη Φώφη. Διέπραξε όμως ένα λάθος. Αντί να βγει και να καταγγείλει την πρωτοβουλία του Γερμανού σαν απροκάλυπτη παρέμβαση, άφησε τον ίδιο τον συνομιλητή του να δημοσιοποιήσει τον μεταξύ τους διάλογο.

«Ουσιαστικά, δεν μου έδωσε απάντηση. Είναι πολύ έξυπνος, ειδικά από το τηλέφωνο, μου έλεγε πράγματα που φαίνονται πειστικά, αλλά σε τελική ανάλυση μου φάνηκαν κάπως αλλόκοτα», είπε χαρακτηριστικά.

Με την παράλειψή του αυτή, ο πρωθυπουργός άφησε ασχολίαστη την ωμή παρέμβαση του Σουλτς, πετώντας το μπαλάκι στον αδύναμο, λόγω θέσης, Καμμένο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με μία αυστηρή ανακοίνωση αντί ενός έντονου κυβερνητικού διαβήματος: «Λυπούμαστε ακόμη μια φορά για την έλλειψη σεβασμού του κ. Σουλτς στον θεσμό που υπηρετεί, με τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας».

«Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις "ακροδεξιό" όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Καμμένος δεν πήρε τηλέφωνο τον Τσίπρα