ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ, ΓΙΑ ΕΜΠΡΑΕΡ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Πολλή δουλειά έπεσε τελευταία στα κοινωνικά δίκτυα. Που με το σάλο που δημιούργησαν, κατάφεραν να διώξουν από την κυβέρνηση τον Δημήτρη Καμμένο και μάλιστα σε χρόνο, 12 ωρών, που αποτελεί πανευρωπαικό ρεκόρ παραμονής σε ένα υπουργείο.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τώρα ένα ...δημοψήφισμα. Γεμιστά με κιμά ή μόνο με ρύζι; Αφορμή μία δήλωση της Θεανώς Φωτίου λίγο πριν από την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Προσπαθώντας να πείσει ότι ο λαός θα τα καταφέρει απέναντι στη λιτότητα, η υπουργός αναφέρθηκε στα γεμιστά. «Τα γεμιστά είναι ελληνική επινόηση. Με το τίποτα, όπως είναι τα γεμιστά, χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε», είπε η κ. Φωτίου. Και έστειλε την ανέχεια σε έναν υγιεινό περίπατο. Τι να τις κάνεις τις επενδύσεις;

Από την άλλη πλευρά, και επειδή μιλάμε για λιτότητα, κοντεύει χρόνος από τις εξαγγελίες για την πώληση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους και της πολυτελέστατης υπουργικής λιμουζίνας των 750.000 και το θέμα ξεχάστηκε. Ο Αλέξης Τσίπρας σε μία αναλαμπή λιτότητας, έκανε τα πρώτα πρωθυπουργικά ταξίδια του στην οικονομική θέση του αεροπλάνου της γραμμής, τώρα όμως χρησιμοποιεί και πάλι το δαπανηρό Εμπραέρ, ενώ η λιμουζίνα των 750.000 , που χρησιμοποιούσε ο Ε. Βενιζέλος μεταφέρει τον αντιπρόεδρο του Γιάννη Δραγασάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Με το πουσταριό κόβεσαι, με το γκέι παρέιντ περνάς