ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕ..., ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ!

 

Θα σου πω την πιο μεγάλη αλήθεια, που ούτε ο Θεός μπορεί να αμφισβητήσει, και τολμώ να το γράψω έτσι, με το φόβο να θεωρηθώ υβριστής του μεγαλοδύναμου. Κάποια πράγματα δεν λέγονται διαφορετικά.

Η Ρωσία βομβαρδίζει στόχους στην Συρία. Γιατί; Δεν θέλει ερώτημα. Η Ρωσία είναι η καλή και έχει τη δύναμη να επιβάλλει δικαιοσύνη, να τιμωρήσει τους κακούς. Όπως η Αμερική. Δυνατή κι αυτή. Και υπηρετεί το καλό, το σωστό, το δίκαιο. Και άμα λάχει με βομβαρδισμούς.

Σκέπτομαι με φρίκη να μην ήταν με το μέρος του καλού οι ΗΠΑ και η Ρωσία, ο κάθε δυνατός. Ευτυχώς, όμως!

Για σκέψου και το άλλο το εφιαλτικό. Αυτοί που είναι καλοί να μην διέθεταν την στρατιωτική υπεροχή, ούτε τη βούληση να δώσουν ένα μάθημα στους κακούς. Ευτυχώς, όμως!

Ευτυχώς που οι ισχυροί της γης είναι οι βομβαρδιστές. Όποτε γουστάρουν γαμάνε τα κατσαπουτσάλευρα των κακών όπου γης. Βιετνάμ, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία. Όπου βρίσκονται οι κακοί και δεν κάθονται ήσυχα. Επιτόπου βομβαρδισμός!

Μα, λένε κάποιοι, βομβαρδίστηκε από τους καλούς και ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Σε μια άλλη περίπτωση φάγανε τις μπόμπες γυναικόπαιδα. Αλλού αθώοι άνθρωποι και άοπλοι.

Για μια στιγμή. Ο βομβαρδισμός είναι βομβαρδισμός, λέω εγώ, και δεν δικαιολογείται ακόμα κι αν κάποιοι είναι οπλισμένοι. Σκοτώνονται Σιϊτες και Σουνίτες, θρησκευτικός πόλεμος. Κάποιοι, λέω εγώ, θέλουν θρησκευτικό πόλεμο, άλλοι ποδοσφαιρικό, οι τρίτοι γιατί να μπερδευτούν;

Κακός ο Μιλόσεβιτς, άρα βαράμε την Γιουγκοσλαβία. Βομβαρδισμός! Κακός ο Σαντάμ Χουσεϊν, ο Καντάφι, οι Ταλιμπάν, οι όποιοι. Βομβαρδίστε τους! Έχουμε μπόμπες και πυραύλους, δικής μας παραγωγής, και έχουμε την υποχρέωση σαν καλοί που είμαστε να βάλουμε στη θέση τους τους κακούς.

Να, όμως, που αυτή η φάμπρικα δεν σταματάει ποτέ. Ποτέ! Επειδή πάντα υπάρχουν κακοί. Επειδή πάντα υπάρχουν καλοί. Και επειδή πάντα συμφέρει στους καλούς να παίζουν μπάλλα οι κακοί. Και επειδή πάντα οι κακοί είναι πιο αδύναμοι, τους βάζουν στο παιχνίδι οι καλοί για να κονομάνε. Είπαμε. Η μεγάλη αλήθεια που συμφωνεί και ο Θεός.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεχίζει τα καλαμπούρια του ο Τσίπρας