ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΤΡΙΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Είναι αντιδεοντολογικό να βάζουν οι πολιτικοί όρια στη δουλειά των δημοσιογράφων. Να τους λένε δηλαδή τι να δείχνουν και τι να μη δείχνουν από ένα δημόσιο χώρο, όπως το κοινοβούλιο.

Από την άλλη, είναι μεγάλο λάθος των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ να το συζητούν αυτό μαζί τους. Τι θα πει συζητώ με τον πρόεδρο της Βουλής τι θα δείχνω και τι δεν θα δείχνω από μία δημόσια συνεδρίαση.

Θα τα δείχνω όλα. Γιατί αυτό θα πει δημοκρατία. Κι αν αυτό ενοχλεί τον κύριο Φλαμπουράρη ή την κυρία Κεφαλογιάννη, ας προσέχουν περισσότερο. Παλιά οι μαθητές Γυμνασίου αποβάλλονταν από το σχολείο, όταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος ασχολούνταν με αλλότρια, όπως έλεγαν οι καθαρευουσιάνοι καθηγητές, δηλαδή με οτιδήποτε άλλο εκτός από το μάθημα.

Κάποιος μαθητής αποβλήθηκε κάποτε γιατί διάβαζε αθλητική εφημερίδα και ένας άλλος επειδή έγραφε ασκήσεις για το μάθημα της επόμενης ώρας. Εδώ η πρώην υπουργός συνελήφθη, σε ώρα συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων να στέλνει μηνύματα από το κινητό της και αντί κάποιος να την επικρίνει επειδή δεν παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, τα έβαλαν με τους φωτορεπόρτερ που το απαθανάτισαν.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο υπουργός Επικρατείας ασχολούνταν επίσης με αλλότρια, σημειώνοντας στο μπλοκάκι του πράγματα που δεν είχαν σχέση με τη συνεδρίαση. Βγήκε κι αυτός στην αναφορά παραπονούμενος.

Οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει ότι η Βουλή δεν είναι το ιδιωτικό γραφείο τους για να συμπεριφέρονται, όπως τους βολεύει. Ό,τι λέγεται και γίνεται εκεί, τίθεται σε κοινή ακρόαση και κοινή θέα για να βγάζει ο λαός τα συμπεράσματα του.

Αυτό εξυπηρετεί άλλωστε η απ' ευθείας μετάδοση των συζητήσεων από το κανάλι της Βουλής. Αν τώρα θέλουν οι συνεδριάσεις να μεταδίδονται φιλτραρισμένες, ας το πουν. Να ξέρουν, όμως, ότι η λογοκρισία ήταν πάντα αλλότρια προς τη δημοκρατία.

Διαβάστε ακόμα:

Σας ομιλεί ο κυβερνήτης Αλέξης