Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΘΑ ΕΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ!

 

Εγώ αν ήμουνα ένας από τους τέσσερις διεκδικητές της ΝΔ θα διπλάρωνα τον Κώστα Λαλιώτη, που είναι στην κομματική ανεργία. Όχι, βέβαια, να του κάνω μεταγραφή, αυτά δεν γίνονται. Μην τρελλαθούμε. Μ' αυτόν τον υπερπαικτη, τον άπαικτο, τον δίχως αντίπαλο στο παρασκήνιο της κομματικής πιάτσας, θα είχα σιγουρέψει τη νίκη μου.

Μιλάμε σοβαρά. Και δεν το λέμε για άλλο λόγο παρά να φωτίσουμε, να ερμηνεύσουμε τις νίκες του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της ΝΔ από το 1981. Ο Λαλιώτης είναι αυτός που έκανε όλη «τη βρώμικη δουλειά» στις προεκλογικές φάσεις. Πώς θα λανσαριστεί το ΠΑΣΟΚ, σε ποιες λούμπες θα ρίξουμε την ΝΔ.

Με τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ο νικητής δεν γίνεται απλά ο αρχηγός, ο πρόεδρος του κόμματος. Έλα, ρε! Αυτό δεν λέει κάτι. Η μαγκιά είναι να κερδίσεις το κόμμα! Να το βάλεις στην τσέπη, όχι μόνο να πάρεις την καρέκλα του πρώτου.

Λέμε ότι είναι αναγκαίος ένας παραγκάρχης, ένας της κλάσεως Κώστα Λαλιώτη, επειδή η σακούλα δεν ελέγχεται. Η διαδικασία είναι λαϊκή αγορά, σκέτο πανηγύρι της αγίας Βαρβάρας, όχι μια κλειστή κατάσταση με «ελεγχόμενο» έτσι κι αλλοιώς εκλογικό σώμα. Θα ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί το αδελφάκι του.

Ο Τζιτζικώστας π.χ. με το που αποφασίζει να βγει από τα αποδυτήρια και να μπει στο παιχνίδι ρίχνει όλη τη δύναμη πυρός στο παρασκήνιο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θέμα τακτικής. Στρατηγικά έκρινε να μη συγκρουστεί απ΄ευθείας στην πρώτη φάση με Βαγγέλα και Άδωνη.

Ο Λαλιώτης θα έπαιζε διαφορετικά. Σε δύο πλάνα. Οπωσδήποτε μέσω των τοπικών οργανώσεων που δεν θεωρούνται «δικές» του θα πριόνιζε με κατά μέτωπο επιθέσεις τους άλλους τρεις. Και από την άλλη θα πρότεινε «αντιπροεδρία» στον πιο αδύναμο από τους τρεις αντιπάλους, αν προέβλεπε ότι δεν θα αντέξει αυτός μέχρι τέλους να κτυπήσει την αρχηγία.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πρώτος που πήρε στα σοβαρά τον Λεβέντη!