ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΕΠΗΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Άντε τώρα να αντιπολιτευθεί κανείς την κυβέρνηση, όταν λαμβάνει σκληρά μέτρα. Με την ψήφο μας, στις 20 Σεπτεμβρίου, δώσαμε το δικαίωμα στο ΣΥΡΙΖΑ να μας κάνει τη ζωή πιο ...ποδήλατο από ό,τι ήταν. Και δεν εννοώ το 35,46% που πήρε αυτοτελώς ο ΣΥΡΙΖΑ ή το 39% που συγκέντρωσε μαζί με τους ΑΝΕΛ, αλλά το περίπου 78% που πήραν όλα μαζί τα κόμματα που είχαν ψηφίσει τη συμφωνία με τους εταίρους.

Όλοι ήξεραν ή έπρεπε να ξέρουν τι ψήφισαν στις 20 Σεπτεμβρίου. Ήταν η πρώτη φορά που σχεδόν όλα τα κόμματα είχαν κοινό πρόγραμμα, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που επιμένουν σήμερα στην υλοποίηση του. Βρισκόμαστε μπροστά στο μοναδικό για την Ελλάδα φαινόμενο μία κυβέρνηση να θέλει να φανεί συνεπής με το προεκλογικό της πρόγραμμα και οι ψηφοφόροι της να μην την αφήνουν.

Είναι κανόνας απαράβατος στην Ελλάδα οι πολίτες να ψηφίζουν ένα κόμμα για να κάνει αυτά που υπόσχεται και όταν πειστούν ότι δεν θα τα κάνει, το ξαναψηφίζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται, όμως, σε ένα τρίτο στάδιο. Αφού ψηφίστηκε για να καταργήσει τα μνημόνια και ξαναψηφίστηκε για να τα συνεχίσει, πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θα φανεί συνεπής. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως αμείβει ο λαός την ασυνέπεια, καιρός να μάθει πως αμείβει και τη συνέπεια.

Διαβάστε ακόμα:

Ναι, είμαι με τον Τσίπρα