ΚΑΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΚ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Κακώς η Ντόρα κατηγορεί τον Σαμαρά για τον αποκλεισμό της από τη διεκδίκηση της αντιπροεδρίας του ΕΛΚ. Άλλος έβαλε το χεράκι του. Είναι ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης, που ήθελε κι αυτός τη θέση.

Η αντίδραση του, όμως, οφειλόταν περισσότερο στο ότι η ηγεσία του κόμματος χειρίστηκε την υπόθεση εν αγνοία τόσο του ιδίου όσο και των άλλων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Ο Κεφαλογιάννης, που προς χάριν του Μειμαράκη, ματαίωσε τα σχέδια του να διεκδικήσει και αυτός την αρχηγία, τηλεφώνησε στον Μειμαράκη για να διαμαρτυρηθεί. Η συζήτηση ήταν έντονη, λένε πηγές μου στη ΝΔ και ο Μειμαράκης αποκάλυψε στον συνομιλητή του ότι μαζί με τον Σαμαρά είχαν αποφασίσει να προτείνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχέδιο που ναυάγησε, όταν ο Κυριάκος έθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία.

Η απόσυρση της υποψηφιότητας Μπακογιάννη, αποφασίστηκε κατόπιν απαίτησης ηγετικών κύκλων του ΕΛΚ για να μην μεταφερθούν στις Βρυξέλλες οι ενδοκομματικές κόντρες. Μεταφέρθηκαν, όμως στη Μαδρίτη, όπου βρίσκονται οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία στη ΝΔ για το συνέδριο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος.

Το πρώτο πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν ο ...Σαμαράς που είχε κλείσει θέση στον κατάλογο των ομιλητών. Να την παρακολουθούσαν ή όχι; Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, ο Μειμαράκης αποφάσισε να την παρακολουθήσει. Και μόνο ο προβληματισμός για το θέμα, δείχνει που έχουν φτάσει οι σχέσεις μεταξύ των κορυφαίων…

Διαβάστε ακόμα:

Οταν ο λαός πιέζει τον ηγέτη του να είναι ασυνεπής