ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Δύο μήνες προεκλογική εκστρατεία και μόλις τώρα, δηλαδή περίπου δέκα μέρες πριν από την ψηφοφορία, οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα θέματα που θα κρίνουν το αποτέλεσμα της κάλπης. Για το πως, δηλαδή, θα μεταμορφώσουν την παράταξη και το πως θα αντιμετωπίσουν την οικονομία και το μέλλον της χώρας γενικότερα.

Αυτό θα γίνει, υποτίθεται, στην εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος, που κανείς ακόμη δεν ξέρει πότε θα πραγματοποιηθεί. Μέχρι τώρα οι υποψήφιοι μιλούσαν επί παντός επιστητού. Γενικώς και αορίστως.

Ο Α.Τζιτζικώστας, για παράδειγμα, θέλησε να το παίξει μπουλντόζας, όπως ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ, αδελφικός φίλος του πατρός του Γιώργου Τζιτζικώστα, πρώην υπουργού της ΝΔ. Στο πρόγραμμα του που αποτελείται από 13 βασικά σημεία βρίσκει κανείς τα πάντα παντός καρεκλοκένταυρου πολιτευτή.

Από σχέδια για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και τη δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου, μέχρι αλλαγές στο πόθεν έσχες των βουλευτών. Πουθενά, όμως, λύσεις για θέματα της καθημερινότητας.

Η ΝΔ, αν δεν απατώμαι, έλκει τη δύναμη της από τους συνταξιούχους, οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές της έδωσαν ποσοστό 36,6%. Οι δραματικές μειώσεις στις συντάξεις είναι το φλέγον θέμα των ημερών με το οποίο, όμως, οι υποψήφιοι ελάχιστα έχουν ασχοληθεί.

Απευθύνονται στο πανελλήνιο, ενώ οι εκλογές αφορούν ένα συγκεκριμένο κομμάτι του εκλογικού σώματος. Τη Νέα Δημοκρατία και το μέλλον της. Τα επιμέρους απoτελέσματα των τελευταίων εκλογών δείχνουν προς τα που έπρεπε να κινηθούν οι υποψήφιοι για να πείσουν ότι έχουν πρόγραμμα για την ανανέωση του κόμματος, που όλοι επαγγέλλονται, χωρίς, όμως, να πείθουν...

- Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει καταλυτικά έναντι της ΝΔ στις νέες ηλικίες και ειδικά στους φοιτητές (37,6% έναντι 17,3%).

- Συντριπτική είναι η υπεροχή του κυβερνώντος κόμματος και στους ανέργους (42,8% έναντι 17,3%).

- Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα τόσο στους δημοσίους υπαλλήλους (37,3% έναντι 28,2%) όσο και στους ιδιωτικούς (36,9% έναντι 22,5%), ενώ παίρνει κεφάλι και στους αγρότες (33,9% έναντι 32,1%).

- Η ΝΔ προηγείται μόνο στους συνταξιούχους (33,8% έναντι 36,6%).

Αλλά ούτε γι' αυτούς μιλά...

Διαβάστε ακόμα:

Πρωθυπουργός ποντιακό ανέκδοτο ο Τσίπρας