Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΕΠΕΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Βορίδης τους ξάφνιασε όλους με την κίνηση του να στηρίξει τον Τζιτζικώστα. Όλοι περίμεναν να σταθεί στο πλευρό Μειμαράκη, σε μία προσπάθεια να εξωραΐσει το πολιτικό προφίλ του, με την ένταξη του στο κλαμπ των Καραμανλικών. Όμως, ο πρώην υπουργός έδειξε ότι επιμένει στην ιδέα να γίνει κάποτε ο Έλληνας Λεπέν. Ίσως γιατί προβλέπει μεγάλη μεταστροφή των ψηφοφόρων προς τη δημοκρατική δεξιά, σε ένα χώρο, ο οποίος δεν καλύπτεται, όπως πιστεύει, από τη ΝΔ.

Δύο είναι τα πιθανά σενάρια που ενεργοποιεί η συνεργασία του με τον Τζιτζικώστα. Σε περίπτωση νίκης του περιφερειάρχη να οριστεί αντιπρόεδρος και αντ΄αυτού στη Βουλή για όσο χρόνο ο αρχηγός του κόμματος δεν θα έχει την κοινοβουλευτική ιδιότητα.

Σε περίπτωση ήττας, θα γίνει ο ομαδάρχης των βουλευτών που είχαν επενδύσει στον περιφερειάρχη. Φαίνεται, πάντως ότι ο πρώην υπουργός δεν είχε αποκλείσει εξ αρχής πιθανή συνεργασία του με τον Ευ. Μειμαράκη.

Λέγεται ότι είχε συζητήσει και μ΄αυτόν το ενδεχόμενο να οριστεί αντιπρόεδρος. Είναι το τελευταίο που θα μπορούσαν να δεχθούν οι Καραμανλικοί... Κάπως έτσι, όμως, οδήγησαν τον Μαυρουδή στην αγκαλιά του Τζιτζικώστα.

Διαβάστε ακόμα:

Μόνο το ράσο δεν φόρεσε ο Τσίπρας