ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

Έφαγε γιουχάισμα ο Τσίπρας που πήγε στο Πολυτεχνείο να καταθέσει στεφάνι. Οι αποδοκιμασίες από αριστερούς, όχι από δεξιούς, ούτε από χουντικούς. Τι το ήθελε, όμως.

Ασφαλώς και ενοχλεί τον αριστερό να βλέπει τον Τσίπρα να περνάει το μήνυμα ότι είτε σχίζεις τα μνημόνια, είτε τα υπογράφεις είναι το ίδιο. Έτσι πάει για τον Τσίπρα.

Θα έκανε σήμερα καταλήψεις ο Τσίπρας; Γιατί, όχι! Είπαμε. Ο άνθρωπος έχει καραγκιοζοποιήσει την πολιτική. Και την αριστερή ιδεολογία. Είτε κάνει καταλήψεις σε κτίρια, σε σχολεία, είτε όχι, είναι το ίδιο. Άρα, δικαιούται να συνεχίζει να πουλάει το παραμύθι του είτε σαν αντιπολίτευση, είτε σαν κυβέρνηση. Είτε έλεγε άλλα σαν αντιπολίτευση, είτε σήμερα λέει άλλα.

Όπως έκανε απεργία ο Τσίπρας κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, έτσι ο άλλος Τσίπρας καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, σα να είναι ο παληός Τσίπρας.

Ύστερα, μη ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας δεν φοράει γραβάτα. Αυτό τι είναι; Παραμένει αντιστασιακός του Πολυτεχνείου. Αντιστασιακός κατά του Μνημονίου. Το αποδεικνύει η απουσία της γραβάτας. Μόνον αν φορέσει γραβάτα, μόνον τότε θα μπορούν να πουν ότι ο πρωθυπουργός μεταλλάχθηκε. Προς το παρόν, αφού δεν φοράει γραβάτα, είναι αυτός που ξέραμε. Ο σχίστης των μνημονίων. Αυτός που δικαιούται πολιτικά και ηθικά να καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Να πω το τελευταίο. Είναι πρόκληση ο Τσίπρας, αυτός ο Τσίπρας του «Όχι» και του «Ναι» να τιμάει το Πολυτεχνείο. Η πολιτεία του σαν πρωθυπουργός δεν έχει καμμία σχέση με το φοιτηταριό που είχε ξεσηκωθεί κατά της δικτατορίας. Τι θα έπρεπε να κάνει;

Όπως είχε πει τη γνωστή μαλακία ότι θα φορέσω γραβάτα όταν η Ελλάδα καθαρίσει με τα δάνεια, να έλεγε μια άλλη τέτοια μαλακία. Θα ξανάρθω εδώ να αφήσω ένα λουλούδι εκεί που έχασαν τη ζωή τους φοιτητές που σήμερα θα ήταν οι πρώτοι πολέμιοί μου, οι πρώτοι αντιμνημονιακοί, όταν καταφέρω να γλυτώσει η Ελλάδα από τα δάνεια.

Διαβάστε ακόμα:

Το Πολυτεχνείο ζει σαν μια πλαστική γιορτή