ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ

 

Δεν έχει μέλλον η ΝΔ. Φως φανάρι η δουλειά. Ένα κόμμα τελειωμένο, αδύνατον να σηκώσει κεφάλι. Βεβαίως είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, όμως δεν εμπνέει. Καμμία ελπίδα για... ανανέωση, για ενδυνάμωση με τις εκλογές τις εσωκομματικές.

Λείπει ο βαρβάτος αρχηγός. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ με βαρύ όνομα. Και οι τέσσερις σύντροφοι, Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Τζιτζικώστας είναι δευτεροκλασάτοι.

Γενικά, η κομματική Ελλάδα είναι σε λούκι. Παίζει σε γήπεδο Β' εθνικής. Παικτάκια οι διάφοροι Τσίπρες, Καμμένοι, Θεοδωράκηδες και σία. Τίποτα το καινούργιο. Με λεμονόκουπες στιμμένες τη βγάζουμε. Γι' αυτό μπερδεύτηκε το πράμα.

Παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ να ψηφίζουν Σύριζα. Η αριστερή κυβέρνηση να πολιτεύεται όπως η ΝΔ. Να στήνονται νέα κόμματα που δεν έχουν να πουν τίποτα. Που δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Να ταρακουνήσουν έστω.

Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει, όμως, ο κόσμος που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και σήμερα δεν ξέρει τι και ποιον να εμπιστευθεί. Το ίδιο και η άλλη μεγάλη παράταξη που εκφράζεται με την ΝΔ. Την έχει πατήσει το τραίνο και την ΝΔ. Οι άνθρωποι δεν έχουν τα κουράγια ούτε να... διασπαστούν. Να τελειώσουν ένα τελειωμένο κόμμα.

Ποια είναι η επόμενη σελίδα της ΝΔ με την εκλογή νέου αρχηγού; Δεν υπάρχει νέα σελίδα. Απλά θα καταγραφεί ιστορικά το γεγονός σαν η κηδεία του κόμματος που ιδρύθηκε το 1974 για να καλύψει το κενό της ΕΡΕ που είχε στηθεί επίσης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, πριν 60 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Το καθήκον του Τσίπρα με Μήτρογλου