ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Τον Τσίπρα, για να μη ξεχνιόμαστε, τον έκανε πρόεδρο στο κόμμα ο απερχόμενος Αλέκος Αλαβάνος. Άρα, αν κάποιος περισσότερο από κάθε άλλον έχει ευθύνη για το κατάντημα του πρωθυπουργού που οι πρώην σύντροφοί του τον θεωρούν προδότη και όνειδος της αριστεράς, είναι ο Αλαβάνος, ο πρόεδρος του Συνασπισμού που βαπτίστηκε Σύριζα.

Κι όμως! Οι πιο σφοδροί πολέμιοι του Σύριζα και του Τσίπρα σήμερα δεν είναι από τα αντίπαλα κόμματα, αλλά οι πρώην σύντροφοι του πρωθυπουργού. Αυτοι, δηλαδή, που μέσα από τον Σύριζα για χρόνια τα έδωσαν όλα για να φθάσει το κόμμα τους να γίνει κυβέρνηση.

Δεν αβαντάρισαν τον Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς και ο Μεϊμαράκης, ο Βενιζέλος και η Φώφη Γεννηματά, ο Θεοδωράκης και ο Κουτσούμπας. Οι Λαφαζάνηδες αποδεχόντουσαν για μπροστινό τους τον Τσίπρα στον οποίον σήμερα λένε τα όσα.
Κανονικά όλοι αυτοί, Βαρουφάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ένα σωρό άλλοι, θα έπρεπε να αυτοκτονήσουν πολιτικά. Να αποσυρθούν από την πολιτική. Γιατί πότισαν κι αυτοί τη γλάστρα που γέννησε ένα τόσο κακό αγκάθι, όπως χαρακτηρίζουν σήμερα τον Τσίπρα.

Ειδικά αυτός ο Αλαβάνος, ο μέντορας του Τσίπρα, είπε τα άντερά του σε βάρος του πρωθυπουργού. «Να φύγει αμέσως από του Μαξίμου με πίσσα και πούπουλα! Φθάσαμε να μιλάνε οι δεξιοί για «μνημονιακή αριστερά», για «νεοφιλελεύθερη δεξιά». Λύπη, ντροπή, ενοχές κυριαρχούν σήμερα στη ψυχή του αριστερού κόσμου».

Αυτά λέει ο κυρ-Αλέκος. Μια ζωή στις κατηγόριες οι αριστεροί. Δεν φταίει καθόλου ο ίδιος για τον Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο εκλεκτός του Σύριζα και των τζακιών της ΝΔ