Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΜΑΛΑΚΙΑΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αν ξεχάσει κανείς να ακυρώσει το εισιτήριο του λεωφορείου που έχει στην τσέπη του κανείς δεν θα πιστέψει ότι όντως το ξέχασε. Όλοι θα πούν ότι είναι τζαμπατζής και ο άτεγκτος ελεγκτής θα του κόψει πρόστιμο. Όποια αιτία κι αν επικαλεστεί. Κούραση, απογοήτευση, απελπισία.

Οι απλοί άνθρωποι, βλέπεις, πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά την τιμιότητα τους. Δεν είναι αυτονόητα αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου, όπως ορίζει ο νόμος και η ηθική, αλλά ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Κι άντε τώρα να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Αντίθετα, οι υπουργοί είναι πάντα αθώοι είτε αποδειχθεί το εναντίον είτε όχι. Παράδειγμα ο υπουργός αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρ. Βερναρδάκης που ψήφισε εναντίον της άρσης της ασυλίας Χρυσαυγίτη τινός, αντί να ψηφίσει υπέρ. Ήμουν κουρασμένος, δικαιολογήθηκε. Και όλοι έδειξαν κατανόηση, χωρίς περαιτέρω συζήτηση.

Ευτυχώς που η ψηφοφορία δεν ήταν για την παραμονή ή όχι της κυβέρνησης. Θα πηγαίναμε σε εκλογές, λόγω ...κόπωσης υπουργού. Είναι γνωστό, πάντως ότι οι ορμόνες του άγχους περιορίζουν την ικανότητα του εγκεφάλου να αποθηκεύει και να ανακαλεί πληροφορίες, αλλά εδώ δεν αποδείχθηκε – πως μπορούσε να γίνει αυτό άραγε;- η κούραση που επικαλέστηκε ο υπουργός. Να του έβαζαν ...κουρασόμετρο; Αυτό έπρεπε να είχαν κάνει στον πρωθυπουργό, μετά το 17ωρο αλισβερίσι με τους δανειστές τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες.΄Έτσι θα είχε μία καλή δικαιολογία για την κωλοτούμπα του αιώνα, στην οποία υποχρεώθηκε.

Η κούραση ήταν μία καλή δικαιολογία και για τους υπεύθυνους του υπουργείου Οικονομικών που ξέχασαν να ρυθμίσουν τα της συλλογής των αποδείξεων από τους φορολογούμενους. Το πρώτο που σκέφθηκαν μόλις ...ξύπνησαν από την πολύμηνη νάρκωση τους, ήταν να επιβάλουν πρόστιμο σε όσους δεν συγκέντρωσαν αποδείξεις το 2015, παρότι δεν είχε ψηφιστεί σχετικός νόμος.

Αργότερα, το ξανασκέφθηκαν και έδωσαν ασυλία και σ' αυτούς που δεν έκοψαν και σ' αυτούς που δεν συγκέντρωσαν αποδείξεις, ενώ το καλύτερο το άφησαν για το τέλος. Ήταν η μούντζα που έδωσαν και πάλι στους συνεπείς φορολογουμένους που μάζευαν αποδείξεις για να έρθει στο τέλος του χρόνου το κράτος να τους πεί βάλτε τις εκεί που ξέρετε...

Διαβάστε ακόμα:

Ολα τα ονόματα που παίζουν για την οικουμενική