ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Το πάθημα του αείμνηστου υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Ασημάκη Φωτήλα θυμήθηκαν πολλοί, μόλις έμαθαν τον τρόπο με τον οποίον απομακρύνθηκε από το ΕΣΥ η συντριπτική πλειοψηφία των διοικητών των νοσοκομείων. Παράδειγμα ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς, που έμαθε για την απόλυση του, ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, απ’ όπου είχε εξασφαλίσει σημαντική βοήθεια για το ίδρυμα που διοικούσε. Ουδείς του εξήγησε το γιατί.

Κάτω από περίπου τις ίδιες συνθήκες απομακρύνθηκαν και άλλοι διοικητές, πρακτική που έφερε στο νου των παλαιότερων την πρώτη ...αποβολή υπουργού από τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ασημάκης Φωτήλας, από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και γόνος ιστορικής πολιτικής οικογένειας της Αχαίας, ήταν υφυπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση της Αλλαγής και ευρισκόμενος στο εξωτερικό πήρε μία διπλωματική πρωτοβουλία χωρίς να ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό. Το αποτέλεσμα ήταν να απολυθεί εν πτήσει, καθώς επέστρεφε στην Αθήνα.

Το λυπηρό γεγονός, όπως είπε ο ίδιος μεταγενέστερα, το πληροφορήθηκε όταν προσγειώθηκε στην Αθήνα και δεν είδε να τον περιμένει το υπουργικό του αυτοκίνητο με τον οδηγό του. Το μήνυμα του Ανδρέα ήταν σαφές. Εγώ συντονίζω την κυβέρνηση, ουδείς άλλος.

Σαφές, αλλά προς άλλη κατεύθυνση, και το μήνυμα που έστειλε ο Τσίπρας με την αντικατάσταση των διοικητών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την ανάγκη κανενός για να κυβερνήσει. Ούτε σε επίπεδο υπουργών και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ούτε σε επίπεδο στελεχών δημόσιας διοίκησης.

Διαβάστε ακόμα:

Βρίζουν Τσίπρα περισσότερο αυτοί που τον ψήφισαν