ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατζιδάκης είναι αντιπρόεδροι στη ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ερώτημα. Τον νέο πρόεδρο του κόμματος ποιος τον αποφάσισε; Ο
λαός. Οι πολίτες. Η βάση της ΝΔ. Τότε, γιατί να μην ορίζονται με λαϊκιά απόφαση, με εκλογική διαδικασία και οι αντιπρόεδροι του κόμματος. Του κάθε κόμματος. Όπως, άλλωστε, εκλέγεται ο γραμματέας του κόμματος, ο γραμματέας της νεολαίας.

Δημοκρατία δεν είναι ψηφίζουμε έναν πρόεδρο, που δεν λειτουργεί σαν πρόεδρος, αλλά σαν αρχηγός. Όλα τα έχει επάνω του. Αυτός αποφασίζει για τα πάντα και αύριο που θα γίνει πρωθυπουργός διορίζει και καταργεί υπουργούς. Κι όχι μόνον.

Ούτε είναι δημοκρατία βγάζουμε έναν αρχηγό, έναν πρωθυπουργό κι αυτός να παίζει ασύδοτα, και γι' αυτό ανεξέλεγκτα. Ποιος, δηλαδή, ελέγχει την παντοδυναμία του αρχηγού
του κόμματος και του πρωθυπουργού; Ο κανένας. Και μέσα από το κόμμα και έξω από το κόμμα ο κανένας.

Ρώτησε κανέναν ο Καραμανλής ο μεγάλος που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη; Ρώτησε. Ποιον; Τον κανέναν. Ρώτησε κανέναν ο Σημίτης που μας έβαλε στο ευρώ. Ρώτησε. Ποιον;
Τον κανέναν. Ρώτησε κανέναν ο Γιώργος Παπανδρέου όταν μπουζούριασε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Ρώτησε. Ποιον; Τον πεθαμένο πατέρα του.

Τι σκατά δημοκρατία τσαμπουνάνε όταν ο υποψήφιος πρωθυπουργός ζητάει τη ψήφο του κοσμάκη για να σχίσει τα μνημόνια κι όταν εκλεγεί υπογράφει άλλο, πιο σκληρό μνημόνιο;
Ένα παραμύθι είναι αυτό το κόλπο της δημοκρατίας. Ούτε οι πολιτικοί σέβονται τους πολίτες, ούτε οι πολίτες σέβονται τους πολιτικούς.

Αν έπαιζε σεβασμός, τότε π.χ. ο Σαμαράς δεν θα την έκανε γυριστή πριν γίνει πρωθυπουργός και από αντιμνημονιακός να συμφωνήσει στις επιταγές του μνημονίου το 2012. Αν έπαιζε σεβασμός κι όχι σκέτο κοροϊδιλίκι ο Τσίπρας δεν θα έκανε αντιμνημονιακό δημοψήφισμα για να υπογράψει αμέσως μετά άλλο μνημόνιο.

Αν έπαιζε πραγματικά κι όχι πέτσινα αυτό που λέγεται δημοκρατία ο κόσμος θα έκανε γενική απεργία και δεν θα πλήρωνε φόρους, όταν ο πρωθυπουργός άλλα λέει, άλλα κάνει.
Τι σκατά δημοκρατία είναι όταν ο κόσμος είναι ΑΔΥΝΑΜΟΣ να αντιδράσει, δεν τον παίρνει να ανατρέψει τον πρωθυπουργό, διότι το κράτος θα βρεθεί στον αέρα.

Διαβάστε ακόμα:

Ενας γάβρος στη Λεωφόρο Τσίπρα 25 χρόνια μετά