Ο ΑΒΡΑΜΟ ΕΚΑΝΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αυτό μόνο ένας Αβραμόπουλος θα μπορούσε να το διαπράξει. Να κάνει άγαλμα ...τον εαυτό του. Αφού γέμισε όλη την Αθήνα με αγάλματα επιφανών ανδρών και γυναικών τα οποία φρόντισε να στολίσει με την επιγραφή ανηγέρθη επί δημαρχίας Δημητρίου Αβραμόπουλου, ...αγαλματοποίησε όλους τους προκατόχους του, αλλά και τον εαυτό του. Στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου φυλάσσονται σε ειδική φωτιζόμενη σιφονιέρα τα αγαλματίδια όλων των δημάρχων της πόλης.

Πρόκειται για μινιατούρες 15 εκατοστών, σειρά που σταματά στο αγαλματίδιο του εμπνευστή της ιδέας, καθώς ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη ούτε ο Νικήτας Κακλαμάνης που τον διαδέχθηκαν στο θρόνο της Κοτζιά, ήθελαν να γίνουν ...αγάλματα. Προτιμούσαν κάτι πιο σεμνό.

Βέβαια, οι υπηρεσίες του δήμου έκαναν τα πάντα για να μην καταργηθεί ο θεσμός, αλλά από τη μία ο θάνατος της καλλιτέχνιδας που είχε φτιάξει τα πρώτα αγαλματίδια και από την άλλη οι υπέρογκες αμοιβές που ζήτησαν άλλοι για να συνεχιστεί η παράδοση, όλα αυτά, ανέκοψαν την προσπάθεια τους.

Ο Καμίνης έσπασε το κεφάλι του για να βρει λύση. Έτσι αντί αγάλματος έκανε τα πορτρέτα των δύο πρώην δημάρχων και τα κρέμασε στην αίθουσα όπου γίνονται οι γάμοι. Επειδή, όμως, όπως του επισήμαναν στενοί συνεργάτες του, δεν μπορεί άλλοι να έχουν αγάλματα και άλλοι πορτρέτα, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να γίνει ένα ακόμη πορτρέτο που σε ποιον νομίζετε ότι ανήκει;

Μα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο που τώρα πια διαθέτει και άγαλμα και πορτρέτο...

Διαβάστε ακόμα:

Μπαμπούλας αλά Σύριζα ο Κυριάκος