ΛΑΕ, ΑΚΟΥΜΠΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Λαέ, ακούμπα στις πλάτες του Κουτσούμπα. Ακούγεται περισσότερο σαν φιλοφρόνηση παρά σαν πολιτικό σύνθημα. Πουθενά δεν περνά απαρατήρητος ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Τις προάλλες οι αγρότες –που νομίζετε;- στο μπλόκο της Νεστάνης έστησαν γλέντι για χατίρι του στις δύο τα ξημερώματα.

Ο Δ. Κουτσούμπας επέστρεφε από συνεστίαση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ στην Καλαμάτα και έπεσε πάνω στη συγκέντρωση των Αρκάδων αγροτών που τον δέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη, τον κέρασαν τσίπουρο και τον κράτησαν κοντά τους μέχρι το πρώτο φώς της ημέρας.

Αίσθηση προκάλεσε και η θέρμη με την οποία η Ζωή Λάσκαρη τον υποδέχθηκε στον πολυχώρο Αθηναϊς, όπου παίζεται το έργο «Νύφη κουράγιο», στο οποίο πρωταγωνιστεί. Είναι γνωστό βέβαια ότι πολιτικά η ηθοποιός προέρχεται από την απέναντι όχθη και μεγάλωσε ορφανή από πατέρα από οκτώ μηνών παιδί. Πως έχασε τον πατέρα της; «Τον πατέρα μου τον έφαγαν οι κομμουνιστές με τσουγκράνα για να μη σπαταλήσουν σφαίρα», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Το άνοιγμα που πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες στις λαϊκές μάζες λόγω των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα έχει ανεβάσει πολύ τη δημοτικότητα του Δημήτρη Κουτσούμπα. Έχει μεγάλη διεισδυτικότητα σε όλους τους πολιτικούς χώρους για την ευγένια και την πραότητα του χαρακτήρα του. Κανείς όμως δεν ξέρει αν αυτό μεταφράζεται και σε πολιτική επιρροή. Οι νεολαίοι, πάντως, διασκεδάζουν πολύ με το επώνυμο του:

"Αμόλα, Κουτσούμπα".

"Κουτσούμπα-τσούμπα-τσούμπα-τσούμπα τσέρο".

Τάμπα τούμπα: Μ. Μενιδιάτης στο γνωστό άσμα του Καραμπεσίνη.

"Η γυναίκα μου ζηλεύει / τον Κουτσούμπα, τον Κουτσούμπα / και με τυραννά".

Γνωμικό: "Μου την έχει κάνει θρούμπα, τρελαμένη με Κουτσούμπα".

Ιαπωνικό αυτοκίνητο: "Κουτσουμπαρού".

Διαβάστε ακόμα:

Τι είπε ο Τσίπρας σε φίλο του κερατά