Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΑΡΑ..., ΕΝ ΤΗ ΡΥΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ...

 

Το θέμα δεν σηκώνει πλακίτσες και αστειάκια. Είναι θέμα εθνικό. Ύποπτος είναι ακόμα κι αν σαχλαμαρίσει κάποιος για τη γκέλα του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, λέει. Γκέλα; Πώς το ξέρω. Δεν το ξέρω. Γιατί να γνωρίζω αν το λάθος ήταν, όπως είπαν από την κυβέρνηση, «εν τη ρύμη του λόγου». Μήπως ήταν ένα σκόπιμο «λάθος». Δεν ξέρω.

Όλη η εξωτερική πολιτική της χώρας στηρίζεται στο ότι ένα από τα γειτονικά κράτη λέγεται Σκόπια κι όχι Μακεδονία. Κι έρχεται ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, κάποιος Μουζάλας, Μουζαλάς, Μπουνταλάς, όπως κι αν λέγεται, και αποκαλεί «Μακεδονία» το μπουρδέλο.

Άντε να βγει ο άλλος στην τηλεόραση, χρόνια μαζύ στον Σύριζα με τον Τσίπρα, και πει «αδερφάρα» τον πρωθυπουργό. Πώς θα το πάρει ο κόσμος; Και θα σώσει τη γκέλα με τη δικαιολογία ότι χρησιμοποίησε τη λέξη «αδερφάρα» «εν τη ρύμη του λόγου...»;

Ο Ιγκόρ Τούντωρ, μετά την ήττα από τον ουραγό Πανθρακικό, είπε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τόσο καλούς παίκτες όπως ο Ολυμπιακός. Τι θα πει «εν τη ρύμη του λόγου...»; Επιτόπου ο Κροάτης πήρε απολυτήριο.

Ρύμη. Ελληνική λέξη, σημαίνει ορμή, φόρα. Θα πει και δρόμος στενός και από το «ρύμη» βγαίνει η λέξη «ρυμοτομία».

Το είπες; Παραιτείσαι. Δεν περιμένεις να σε παραιτήσουν. Εν τη ρύμη κι όχι. Και ο άλλος, ο Πάνος Καμμένος δεν το είπε σωστά. «Να παραιτηθεί ο Μουζάλας...». Η σωστή θέση είναι: «Αν δεν τον στείλει σπίτι του ο Τσίπρας αυτόν τον Μουζάλα, αν δεν τον παραιτήσει, τότε θα παραιτηθώ εγώ και το κόμμα μου από την κυβέρνηση».

Μαιευτήρας-γυναικολόγος είναι ο εν τη ρύμη του λόγου του.

Διαβάστε ακόμα:

Διώχνουν τον μόνο διακριθέντα οι χασογκόληδες