ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η κωλοτούμπα εξελίσσεται σε εθνικό σπόρ, στο οποίο διαπρέπουν οι πολιτικοί, με πρωταγωνιστές – στη φάση αυτή – τους κυβερνώντες. Η τελευταία παράσταση κωλοτούμπας δόθηκε από τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση Μουζάλα. Ήταν θεαματική και αλάνθαστη- αποτέλεσμα εμπειρίας ετών. Τι έκανε ακριβώς; H Bικιπαίδεια περιγράφει ως εξής την κυβίστηση, όπως λέγεται στην καθαρεύουσα η πολιτική πράξη στην οποία προέβη ο υπουργός.

Κατά την κωλοτούμπα, ο δρων στηρίζεται αρχικά με το κεφάλι και τα χέρια στο έδαφος σε πρόσθια θέση και στη συνέχεια δίνει ώθηση ώστε το κάτω μέρος του σώματος να περάσει πάνω από το κεφάλι -το οποίο πάντα βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος- και να καταλήξει στο έδαφος σε ύπτια θέση.

Μετάφραση. Από το ηρωικό τελεσίγραφο ή εγώ ή ο Μουζάλας και μάλιστα μέχρι τις εννέα το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός με ένα σάλτο βρέθηκε στην αντίπερα όχθη. Δεν ζητώ τίποτε από τον Τσίπρα να παραιτηθεί μόνος του ο Μουζάλας. Τακτική για να διδάσκεται στα σχολεία. Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν ήδη τα πρώτα εγχειρίδια με απλά μαθήματα κωλοτούμπας.

Η κυβίστηση είναι από τις βασικότερες και ευκολότερες ασκήσεις της γυμναστικής.

Το σώμα σας να κάνει μια μεγάλη καμπούρα. Τόσο μεγάλη που το σαγόνι σας να ακουμπά στο στέρνο σας.

Αφού τοποθετήσετε τις παλάμες σας στο έδαφος όσο είναι το άνοιγμα των ώμων, ακουμπήστε το πίσω μέρος του κεφαλιού σας στο έδαφος.

Σπρώξτε με τα πόδια σας ώστε το βάρος σας να έρθει στα χέρια και μετά «κυλήστε» στην πλάτη σας όπως το κουβάρι. Για να γίνει αυτό πρέπει το σώμα σας να είναι πολύ μαζεμένο.

Προσπαθήστε να σηκωθείτε χωρίς τη βοήθεια των χεριών.

Η ανακυβίστηση

Τι πρέπει να προσέχει κάποιος όταν εκτελεί την ανακυβίστηση:

Να καμπουριάζεi τη σπονδυλική του στήλη όσο περισσότερο μπορεί.
Το σαγόνι του να ακουμπά στο στήθος και το βάρος του να είναι στο μπροστινό μέρος των πελμάτων.
Oι παλάμες να βλέπουν προς τα πάνω και να είναι κοντά στα αυτιά.
Το ρολάρισμα προς τα πίσω να γίνεται διαδοχικά από τη λεκάνη, τη μέση, την πλάτη και τέλος τον αυχένα.
Όταν το βάρος του σώματός τους έρθει στα χέρια του, τότε αυτά σπρώχνουν δυνατά για να μπορέσει να ελευθερώσει το κεφάλι του.

Παραλλαγές κυβίστησης και ανακυβίστησης

Αν έχει μάθει καλά την κυβίστηση και την ανακυβίστηση, τότε ο πολιτικός μπορεί να δοκιμάσει ορισμένες παραλλαγές αυτών των ασκήσεων. Για παράδειγμα:

Μπορεί να αλλάξει τη θέση από την οποία ξεκινά το σώμα .
Μπορεί να αλλάξει τη θέση στην οποία τελειώνει την άσκηση.
Μπορεί να αλλάξει τη θέση των ποδιών του κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Δηλαδή, στο στοιχείο του. Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα!

Διαβάστε ακόμα:

Παντρεύτηκε την καταστροφή