ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΑΛΕΞΗ, ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Οι άνευ πτυχίου Χάρβαρντ, Λόντον Σκούλ Εκονόμικ και Γέιλ κτηνοτρόφοι το ξέρουν καλά και το εφαρμόζουν. Ποτέ δεν αρμέγουν την αγελάδα τους μέχρι τελικής πτώσεως. Υπάρχει κίνδυνος, λένε, αντί για το γάλα να μας μείνει στα χέρια η αγελάδα.

Εντελώς αντίθετη είναι η πρακτική των πτυχιούχων του Χάρβαρντ, του Λόντον Σκουλ και του Γέιλ Συριζαίων τε και Θεσμών. Οσονούπω αρχίζουν μαραθώνιο αρμέγματος των υπηκόων τους κι όποιος αντέξει. Ο Βαρουφάκης μέσα στην παλαβομάρα του είχε πει και κάτι σωστό.

Ότι η Ελλάδα ήταν σαν μια άρρωστη αγελάδα από την οποίαν ζητούσαν συνεχώς γάλα. Χωρίς, λοιπόν, να έχει αποκατασταθεί η υγείας της αγελάδας, εντείνεται το άρμεγμα, με νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, έκτακτες και τακτικές εισφορές και χαράτσια παντός είδους και ονομασίας. Επικίνδυνο, πολύ επικίνδυνο. Δεν το λέω εγώ, αλλά οι ειδικοί επιστήμονες που ερεύνησαν την ψυχολογία της αγελάδας και αποφάνθηκαν ότι και αυτή έχει ψυχή.

Όσο πιο θετική είναι η ανθρώπινη επαφή, τόσο βελτιώνεται η διάθεση της αγελάδας για άρμεγμα, αντίθετα η κακή συμπεριφορά μειώνει τη διάθεση του ζώου. Κακή συμπεριφορά
στην περίπτωση των πολιτών είναι η υπερφορολόγηση, αλλά και η άδικη φορολόγηση που σχεδόν πάντα οδηγούν σε άρνηση να συγκατατεθούν στο ...άρμεγμα τους, στρίβοντας δια της φοροδιαφυγής. Να γιατί όσο αυξάνονται οι φόροι, τόσο μειώνονται τα έσοδα.

Η έρευνα, που ανέλυσε την παραγωγή 516 βρετανών κτηνοτρόφων, έγινε από τους ερευνητές Κάθριν Ντάγκλας και Πίτερ Ρόουλινσον του πανεπιστημίου του Νιούκασλ και
δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Anthrozoos", σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science και τη βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Έδειξε ότι τελικά σε κανέναν δεν αρέσει να τον αντιμετωπίζουν σαν μέλος κοπαδιού. Η ξεχωριστή αντιμετώπιση έχει αντίκρισμα ακόμα και στις αγελάδες. «Όπως οι άνθρωποι αντιδρούν καλύτερα στη διαπροσωπική επαφή, έτσι και οι αγελάδες αισθάνονται πιο ευτυχισμένες και πιο χαλαρές, όταν δίνουν λίγο παραπάνω προσοχή στις ίδιες», δήλωσε η
Ντάγκλας. «Δίνοντας περισσότερη σημασία σε μια μεμονωμένη αγελάδα, π.χ. με το να της δώσει κανείς ένα όνομα ή μιλώντας μαζί της όσο μεγαλώνει, όχι μόνο βελτιώνουμε τη ζωή του ίδιου του ζώου και την αντίληψή του για τους ανθρώπους, αλλά αυξάνουμε και την παραγωγή γάλατος», πρόσθεσε.

Όπως διαπιστώθηκε, σχεδόν οι μισοί (46%) ιδιοκτήτες αγελάδων όντως τους δίνουν όνομα, δύο στους τρεις (66%) βεβαίωσαν ότι μπορούν και ξεχωρίζουν κάθε μια μέσα στο κοπάδι, το 48% συμφώνησε ότι η θετική ανθρώπινη επαφή βελτιώνει τη διάθεση της αγελάδας για άρμεγμα, ενώ λιγότεροι από 10% παρατήρησαν ότι ο φόβος των αγελάδων για τους ανθρώπους έχει σαν συνέπεια την κακή διάθεση της αγελάδας για άρμεγμα.

Όπου αγελάδα -ιερή ή όχι, δεν έχει σημασία- σημειώστε φορολογούμενος.

Διαβάστε ακόμα:

Ούτε Τσίπρας, ούτε Κυριάκος, ούτε, ούτε, ούτε...