ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΑΡΝΙΑ...

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει πει ότι η χώρα θα βγει από την κρίση στο τέλος του έτους. Ίσως είπε μετά τον προσεχή Οκτώβριο, αν θυμάμαι καλά... Τι να πρωτοθυμηθείς από τα απίστευτα που λέγονται, ας τα χαρακτηρίσουμε έτσι, απίστευτα, όχι ψέματα, όχι παραμύθια, όχι παπαριές.

Τέλος πάντων, ο κυβερνήτης της Ελλάδος έβαλε έναν ορίζοντα ολίγων μηνών ακόμα στη δυστυχία μας. Ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος πρωταπριλιά είπε το άλλο από την μαρτυρική Κύπρο. Ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο το Πάσχα.

Μετά το Πάσχα, ίσως λίγες ημέρες μετά το Πάσχα θα πάρει τέλος αυτή η θλιβερή εποχή που ζήσαμε και θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη. Αυτό είπε κι όχι για να τιμήσει την πρωταπριλιά ο Πάνος Καμμένος μετά από τη δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Λευκωσίας.

Βρέθηκε στην Κύπρο ο πρόεδρος των Ανέλ για να μας εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις της 61ης επετείου της έναρξης του αγώνα ενάντια της αποικιοκρατικής Μεγάλης Βρετανίας. Είναι αδύνατον να βγαίνει από την εκκλησία ο Καμμένος και σε μια τέτοια ημέρα εθνικής ιερότητας να αμολάει μια μπαρούφα. Ότι «Μετά το Πάσχα θα προχωρήσουμε στη νέα εποχή με ανάπτυξη και χαμόγελο».

Από την άλλη σκέπτομαι. Αν δεν έλεγε κάτι βαρβάτο ο Καμμένος ποιος θα ασχολούνταν με την παρουσία του στην Κύπρο; Εγώ, πάντως, δεν είμαι αισιόδοξος. Αν όχι το Πάσχα του 2017, έτσι όπως πάμε, από το Πάσχα του 2018 δεν θα σφάζουμε στην Ελλάδα μονάχα αρνιά.

Διαβάστε ακόμα:

Πρωταπριλιά, η γιορτή των πολτικών