Η ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ CNN

 

Μιλάει για εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμπαθής ο νέος αρχηγός της ΝΔ, αλλά θέλει να ακούσει κανένα μπινελίκι. Με τίποτα δεν θα του άρεσε να προκηρύξει εκλογές ο άλλος. Δεν τον συμφέρουν. Ακόμα κι αν ήταν σίγουρος ότι θα κέρδιζε τον Σύριζα. Ακόμα κι αν τα ποσοστά του έδιναν πλειοψηφία, 150 βουλευτές και τόσους άλλους ακόμα.

«Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές, αν και δεν ξέρω τι είναι αυτό που μπορεί να τις προκαλέσει...» δήλωσε στο CNN μόλις προχθές ο Κυριάκος μας. Δεν είπε, όμως, μόνο ένα ψέμα, είπε και μια άλλη παπαριά.

«Η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του λαού» έβγαλε το συμπέρασμα στο αμερικανικό δίκτυο ο Μητσοτάκης τζούνιορ.

Η παπαριά. Η καραπαπαριά. Ποια εμπιστοσύνη του λαού έχει, είχε ο Σύριζα; Ποτέ ο «λαός» δεν είχε εμπιστοσύνη στον Σύριζα. Ούτε στη ΝΔ είχε εμπιστοσύνη ο «λαός». Το ότι ο κόσμος σ' ένα άλφα ποσοστό «ψήφισε» ένα κόμμα, αυτό δεν σημαίνει ότι και το εμπιστεύεται.

Ο κόσμος, άλλωστε, δεν ψηφίζει στην ολότητά του. Κατά βάσιν καταψηφίζει. Και έτσι «ψηφίζει» κάποιο άλλο κόμμα ο λαός για να καταψηφίσει αυτό που στη προηγούμενη φάση
είχε «ψηφίσει».

Ποια «εμπιστοσύνη» έχασε ο λαός στον Σύριζα, που λέει ο Μητσοτάκης. Το 35% που «ψήφισε» Σύριζα είναι ο λαός. Και το 65% τι είναι, λαουτζίκος είναι;

Διαβάστε ακόμα:

Αριστεροί γεννήθηκαν, αριστεροί θα πεθάνουν