Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Και μόνο που ακούω τη λέξη «εκλογές» θα έπρεπε να βάλω τα κλάματα. Ευτυχώς που είμαι άνθρωπος χοντρόπετσος χωρίς ευαισθησίες.

Είναι τραγικό, άλλη πιο κατάλληλη λέξη δεν βρίσκω και γι' αυτό περιορίζομαι σε τούτη την πολυμεταχειρισμένη. Ναι, είναι τραγικό να κυκλοφορεί σήμερα στον αέρα της Ελλάδος η λέξη «εκλογές». Κι όμως, αυτή είναι η αρχιξευτύλα των κομμάτων. Να μη ξέρουν τίποτα να κάνουν, εκτός από το να συμμετέχουν στο πανηγύρι των εκλογών.

Φοβερό, ε. Ο καθένας κάνει μια δουλειά. Η κάθε εταιρεία, επιχείρηση, βιοτεχνία, βιομηχανία παράγει κάτι, φτιάχνει κάτι, πουλάει κάτι. Το κόμμα τι δουλειά κάνει; Εκλογές! Τίποτα άλλο. Προετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές. Οι οποίες επόμενες εκλογές δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ στον κοσμάκη. Τίποτα.

Ο πολιτικός, όμως, ο κομματάρχης, οι συμμορίτες του κόμματος περιμένουν κάτι να κερδίσουν, κάτι περισσότερο να οφεληθούν από τις εκλογές. Αυτή είναι η δουλειά τους, δηλαδή. Η ύπαρξή τους εξαρτάται αποκλειστικά από τις εκλογές.

Το 2015, δηλαδή πέρυσι, έγιναν δύο φορές εθνικές εκλογές. Και ένα δημοψήφισμα. Βγήκε τίποτα; Όχι, βέβαια. Δεν έγινε καλύτερη η ζωή μας. Κι όμως. Γίνεται κουβέντα πάλι για εκλογές. Σαν πρόταση. Σαν απειλή. Σαν μια... καλή ιδέα. Η τραγωδία.

Να, ποια είναι η κουβέντα μου. Η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση ένα σκέπτεται. Τίποτα άλλο, εκτός απ' αυτό το ένα. Την εξουσία. Πώς θα κρατηθεί στην εξουσία. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Μόνον αυτό. Όλα τα άλλα, όποια κι αν είναι αυτά, υπηρετούν τον μοναδικό, όχι απλά πρωταρχικό, στόχο. Την εξουσία.

Το πως θα κόψουν τις συντάξεις για να πονέσουν όσο το δυνατόν λιγώτερο οι ψηφοφόροι τις εκλογικής τους πελατείας, τέλος πάντων κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται, κάθε «πολιτική» απόφαση έχει ΠΡΩΤΟ κριτήριο την παραμονή στην εξουσία.

Τελικά, θα γίνουν πάλι πρόωρες εκλογές; Εξαρτάται. Από το αν συμφέρει ή, όχι τον πρωθυπουργό. Το ψάχνει ακόμα. Αυτή είναι η πρώτη του αγωνία. Πώς θα κρατηθεί στο παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα:

Τα μπουμπούκια όταν άνθισε ο Σύριζας