ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

 

«Πόθεν έσχες». Κακώς το λένε έτσι. Πόθεν έσχες, όμως οι μάγκες που το παίζουν πονηροί πολιτικοί αναφέρουν μονάχα το «Έσχες», όχι το «Πόθεν» και βέβαια αποκρύπτονται όσα μπορούν να μη δηλωθούν, χωρίς τις συνέπειες του νόμου. Παραμύθι! Κανείς πολιτικός, ποτέ, για παρόμοιο θέμα είχε συνέπειες. Απλά θα φάει κράξιμο αν... «ξεχάσει» κάτι στο Πόθεν Έσχες του.

Ο πιο φτωχός πολιτικός, λέει, είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γραμματέας του ΚΚΕ. Για σκέψου να γίνει κι αυτός πρωθυπουργός! Ζήτω που καήκε το κουλούρι μας. Λέω αν πέσουμε ακόμα πιο χαμηλά, να το δούμε κι αυτό, πρωθυπουργός ο πλέον ακατάλληλος. Ακριβώς διότι είναι ο πιο φτωχός.

Άντε να δεχθείς ότι ο πιο φτωχός είναι και ο περισσότερο τίμιος. Μαλάκας με δίπλωμα είναι όποιος το λέει αυτό. Είπαμε, όμως. Ας συμφωνήσουμε ότι ο γραμματέας του ΚΚΕ επειδή είναι ο πιο λυγούρης, ο σκέτος άφραγκος, είναι και ο πιο καθαρός. Αυτό σημαίνει ότι είναι και ικανός; Άξιος να του αναθέσεις την οικονομική διαχείριση ενός κράτους. Μιας χώρας, μάλιστα, που έχει ανάγκη από κινήσεις, από αποφάσεις, που θα βγάζουν αποτέλεσμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του έχει εισόδημα 69.324 ευρώ. Φοβερά πράγματα. Το παλληκάρι κυβερνάει ένα μπουρδέλο που έχει ανάγκη να εξελιχθεί σε κράτος
κανονικό με «αμοιβή» 70 χιλιάρικα το χρόνο στο παντελόνι. Και δηλώνει ακόμα ότι έχει 7.099 ευρώ καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα, ενώ είναι κάτοχος μιας μοτοσυκλέτας 652 κυβικά.

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει βγάλει στη ζωή του ο Κουτσούμπας εκτός κόμματος. Εκτός της αμειβόμενης κομματικής του δραστηριότητας. Να, γιατί λέω ότι είναι ο πλέον ακατάλληλος για πρωθυπουργός. Επειδή είναι ο πιο φτωχός. Ο δε Τσίπρας, μια ζωή στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ και μετά στο ροζέ Συνασπισμό, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του, ως ελεύθερος επαγγελματίας είχε βγάλει συνεταιρικά με τον ξάδελφό του 10-20 χιλιάρικα ευρώ, όλα κι όλα.

Είναι αυτό «προσόν» για πρωθυπουργό; Να μην έχει κάνει τίποτα στη ζωή του κάποιος και να κυβερνάει ένα κράτος; Τίμιος ο Κουτσούμπας, όμως αποτυχημένος όχι μόνον ως επαγγελματίας, ως επιστήμων, αλλά και ως πολιτικός. Καθηλωμένο είναι το ΚΚΕ σε μονοψήφιο ποσοστό.

Αποτυχημένος και ο Τσίπρας. Ο ορισμός του αποτυχημένου. Δεν κατάφερε να υλοποιήσει όλα όσα είχε υποσχεθεί. Θρίαμβος της αποτυχίας του είναι ότι αγνόησε εντελώς τα πιο θεμελιώδη που διαφοροποιούν καταστατικά τον Σύριζα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός της μοτοσυκλέτας χωρίς γραβάτα.

Διαβάστε ακόμα:

Βαρουφάκης, πάντα με το δάκτυλο στη σκανδάλη