Ο ΑΛΕΞΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ

 

Υπογράφει το πρώτο μνημόνιο ο πρωθυπουργός Παπανδρέου, που έλεγε προεκλογικά, το 2009, ότι λεφτά υπάρχουν. Παίρνει τα πρώτα μέτρα τα μνημονιακά ο Γιώργος και ο υπουργός του των οικονομικών, ο Παπακωνσταντίνου, ξεκαθαρίζει: Αυτά είναι, δεν θα υπάρξουν άλλα «μέτρα», άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Το είπε ο Τζωρτζ άλλες τρεις(!!!) φορές. Αφού άλλες τρεις φορές πήρε «νέα» μέτρα μνημονιακά.

Η συνέχεια του έργου. Πριν βγούμε οριστικά από το μνημόνιο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πρωθυπουργού Σαμαρά, γίνονται εκλογές και τις κερδίζει ο Τσίπρας και ο πεντοζάλης. Ο αντιμνημονιακός πρόεδρος του Σύριζα που απειλούσε να σχίσει τα μνημόνια και να κάνει τους δανειστές να χορεύουν τον κρητικό χορό.

Σήμερα, ιστορικά, ο Σύριζα είναι το πιο μνημονιακό κόμμα. Περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αντιμνημονιακό κόμμα επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ ήταν και η ΝΔ, όμως όχι τόσο αντιμνημονιακό όσο ο Σύριζα επί αντιπολίτευσεως.

Σήμερα, ο και γαμώ πρώην αντιμνημονιακός Τσίπρας, ευλογημένος για τους δανειστές μας πρωθυπουργός, είναι και γαμώ τον μνημονιακό πρωθυπουργό. Και τι λέει αφού κατάφερε την «αξιολόγηση» των δανειστών, όχι των ψηφοφόρων του:

-Το 2017 θα βγούμε στις αγορές, και έξω από το μνημόνιο ενωρίτερα από τον Αύγουστο του 2018.

Να σου πω εγώ τι λέει ο Τσίπρας. Μην πιστεύετε ό,τι σας λέει ο πρωθυπουργός σας, όποιος κι αν είναι αυτός, ακόμα κι εγώ. Αυτό ακριβώς «λέει» ο Αλέξης μας, που πριν από το Πάσχα ήταν σίγουρος πως ξεμπερδεύουμε τον προσεχή Οκτώβριο, του 2016, όχι του 2017, και τώρα την πήγε πιο μακρυά τη βαλίτσα.

Πιο ξεκάθαρος δεν είναι ο Τσίπρας. Κάθε τρεις μήνες, θα βάζει ένα χρόνο παραπάνω. Σήμερα μιλάει για 2017 και 2018. Πριν τελειώσει το καλοκαίρι θα μας διαβεβαιώσει ότι καθαρίζουμε το 2019 με 2020. Έλα, μωρέ. Πάρτο σαν τα παιδιά του Πειραιά, τραγούδα το σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Διαβάστε ακόμα:

Λαϊκή εντολή το νέο μνημόνιο!