ΚΥΡΙΑΚΟ, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ... ΚΟΜΜΑ

 

Έχουν, λέει, κάνει «μεταγραφή» κάποιοι επιχειρηματίες και από τη ΝΔ παίζουν σήμερα με τον Σύριζα. Και ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης, ο σύντροφος Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε τις μπηκτές του στην ομιλία του στο ΣΕΒ, στο «συνδικαλιστικό» όργανο των βιομηχάνων.

Δεν πάμε πουθενά με τέτοιο... πολιτικό λόγο. Και από την άλλη, οι συριζαίοι άφησαν να διαρρεύσει ότι ο Μητσοτάκης είπε όσα είπε, όσα υπονόησε για τους επιχειρηματίες που υποστηρίζουν το πελατειακό κράτος του Σύριζα, διότι είναι... στημένος. Ότι, δηλαδή, τον βάλανε να τα πει οι ανταγωνιστές επιχειρηματίες των συναδέλφων τους που σήμερα νταραβερίζονται με την κυβέρνηση.

Ο επιχειρηματίας δεν έχει πατρίδα. Ούτε κόμμα. Ούτε θρησκεία. Αν, μάλιστα, ο επιχειρηματίας είχε νιτερέσο με το δημόσιο, τότε ποτέ δεν αλλάζει φανέλα. Πάντα φοράει τη φανέλα του...κυβερνητικού κόμματος. Όποιο κι αν είναι αυτό.

Γιατί, μήπως η κυβέρνηση αλλάζει επειδή παίρνει την εξουσία ένα... κόμμα. Μη λέμε μαλακίες. Ψευτοκαπιταλισμό είχαμε με τη «δεξιά» ΝΔ από το 1974, ψευτοκαπιταλισμό και με το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ. Ούτε άλλαξε πολιτική η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα σε σύγκριση με τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου-Σαμαρά.

Διαβάστε ακόμα:

Με ουρανοκατέβατη αφορμή