ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

 

Θυμάμαι, παραμονές των βουλευτικών εκλογών, το 1981, που κάποιοι σοβαροί μαλάκες φοβόντουσαν ότι αν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου θα τους έπαιρνε τις περιουσίες. Τα σπίτια τους. Θα κρατικοποιούσε τα πάντα. Θα τα... σοσιαλιστικοποιούσε. Αυτά τα λες αν δεν γνωρίζεις Ιστορία.

Ποτέ των ποτών με δημοκρατικές διαδικασίες, δηλαδή με εκλογές, δεν αλλάζει τίποτα, επί της ουσίας. Ποτέ! Δεν έχει παρουσιαστεί ούτε μία φορά τέτοια περίπτωση. Πουθενά!

Βγήκε ο Σύριζα. Ε, και; Σα να βγήκε η ΝΔ. Δεν άλλαξε κάτι, επί της ουσίας. Απλά η αριστερή κυβέρνηση πήρε πιο αντιλαϊκά μέτρα. Επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση αν έπαιρνε τα ίδια μέτρα θα έπεφτε την ίδια στιγμή. Οι περισσότεροι φόροι, οι μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις δεν αποτελούν αλλαγή, επί της ουσίας.

Την αλλαγή θα την γεννήσει το δημοψήφισμα, όχι οι εκλογές. Για παράδειγμα, το δημοψήφισμα στο... Ηνωμένο, λέει, Βασίλειο. Βγήκε από την κάλπη το 52% στο brexit κι έγιναν μπουρδέλο.

Η Σκωτία ψήφισε 62% παραμονή. Πώς να δεχθεί το 52% του brexit το σκωτσέζικο 62% του bremain; Ο Σκωτσέζος θέλει να παραμείνει στο άρμα της Αγγλίας, όμως και να συνεχίσει να είναι μέλος της Ενωμένης Ευρώπης. Όταν, όμως, η κάλπη δίνει brexit και ο Σκωτσέζος είναι bremain, υπάρχει πρόβλημα.

Είπαμε. Η Χρυσή Αυγή να βγει στην Ελλάδα, το ΚΚΕ, δεν τρέχει τίποτα. Το μπέρδεμα είναι αν έρθει «ανάποδο» αποτέλεσμα σε δημοψήφισμα, όχι σε εκλογές. Μιλάω για κανονικό δημοψήφισμα, ότι το κωλομπαρίστικο, το συριζαίικο.

Διαβάστε ακόμα:

Τι μου είπε για το Brexit ο φίλος μου ο Σωκράτης