ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ...ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Εδώ και κάποιες δεκαετίες σ' αυτήν την πουτάνα κοινωνία της Ελλάδος ακούω αυτή τη χοντρομαλακία «το κοινωνικό κράτος». Τι πάει να πει αυτό, για να κάνουμε ταμείο. Το κράτος να υπηρετεί την κοινωνία. Το μεν κράτος είναι η εξουσία, η δε κοινωνία τι είναι; Εδώ σε θέλω.

Όταν λένε «κοινωνικό κράτος» εννοούν ότι το κράτος να βοηθάει τους αδύναμους. Σωστό. Πολύ σωστό. Δεν έχει κανένα νόημα το «το κοινωνικό κράτος» να αβαντάρει οικονομικά, και στα θέματα υγείας τουλάχιστον, τους δυνατούς. Τους λεφτάδες. Σωστό. Σωστότατο.

Μιλάμε για αδυνάτους, όχι για τεμπέληδες. Όχι για κοπρόσκυλα που το παίζουν αδύναμοι πολίτες. Και, για να προχωρήσουμε την κουβέντα, δικαίωμα να δείχνει πρόσωπο «κοινωνικού κράτους» έχει μόνο το αξιοσέβαστο κράτος. Όχι το κράτος μπουρδέλο. Όχι εκείνο το κράτος που είναι ανίκανο να παράγει λεφτά. Έσοδα.

Να ξέρουμε τι λέμε. Άλλο παράγω χρήμα, άλλο τα αρπάω από τους φόρους. Στο κόλπο του κοινωνικού κράτους και ο Τσίπρας. Τώρα το κατά πόσον έχει δικαίωμα να κάνει πολιτική και να διαχειρίζεται αυτό που λέγεται κοινωνικό κράτος ένας πρωθυπουργός που άλλα έλεγε, άλλα κάνει, δεν θα πούμε ότι είναι μια άλλη ιστορία.

Έτσι είναι. Στη ζωή παίζει και το ήθος. Η συνέπεια. Η αξιοπρέπεια. Όχι να πουλάει ηθική και φιλανθρωπία ο αντιμνημονιακός που αποδεικνύεται μνημονιακός. Ο αριστερός που στην πράξη είναι καραδεξιός του κερατά.

Παρακάτω. Όταν το κράτος είναι της πλάκας. Ένα ρεζίλι κράτος. Που ξεπουλιέται. Που για να τη βγάλει ξεσκίζει τους πολίτες σε φόρους, τότε είναι απάτη να παρουσιάζεται ως... κράτος κοινωνικό. Δηλαδή, τι; Νταηλίκι, δηλαδή φασιστικά, τα παίρνει απ' όπου μπορεί, για να κάνει το... καλό και πονετικό κράτος.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι έπαθαν αλτσχάιμερ με τους συριζαίους