Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, ΟΧΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Μου το είπε άνθρωπος από το περιβάλλον του Μαξίμου, πρώην πασόκος. «Δεν φταίει ο Τσίπρας για το μνημόνιο, αλλά ο ελληνικός λαός». Και επειδή ο άνθρωπος μιλάει μαζί μου δεν μπορούσε παρά να επιχειρηματολογήσει σ' αυτό που ισχυρίζεται. Ας τον ακούσουμε:

Πόσοι πήγαν στο αεροδρόμιο απ' όσους σήμερα διαμαρτύρονται για το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο πρωθυπουργός; Να τον πιάσουν τον Τσίπρα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και να τον κάνουν μπαούλο στο ξύλο που έβαλε την υπογραφή του στο νέο μνημόνιο; Κανένας. Αντίθετα!

Όχι μόνον η ΝΔ, αλλά όλοι εκτός του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, πριν πάει να διαπραγματευθεί, του έλεγαν μ' ένα στόμα: Μην τυχόν και δεν υπογράψεις! Μην επιστρέψεις χωρίς να έχεις συμφωνήσει.

Κανονικά, συνεχίζει ο υποστηρικτής του Τσίπρα, ο ελληνικός λαός πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός και η κομπανία του, έπρεπε να τον προειδοποιήσουν: «Αν υπογράψεις άλλα απ' αυτά που μας έλεγες, μην επιστρέψεις. Θα σε κρεμάσουμε ανάποδα». Έγινε τέτοιο πράμα;

Όχι, δεν έγινε. Μήπως βγαίνει στους δρόμους ο κόσμος να πει στον Τσίπρα και να το ακούσουν οι δανειστές μας. «Δεν πληρώνουμε φόρους, τέρμα!». Ούτε αυτό έγινε.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος δουλεύει ποιον, άραγε;