ΠΡΟΒΑΡΕΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τέτοια βουτιά σε πολιτικό επίπεδο δεν έχει ξαναγίνει. Τους πρώτους μήνες μετά την νίκη του τον Ιανουάριο του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας έσπαζε όλα τα ρεκόρ αποδοχής. Το 80% των Ελλήνων του έβγαζε το καπέλο, επιδοκιμάζοντας όλους τους χειρισμούς του.

Ποιους χειρισμούς, δηλαδή, την άρνηση του να μιλήσει σοβαρά με τους δανειστές χειροκροτούσαν, αλλά που να καταλάβει τότε ο λαός με τι ...αυταπατημένο είχε μπλέξει. Ενάμιση χρόνο από τότε τα νούμερα έχουν αντιστραφεί. Το 80% τον θεωρεί ανίκανο να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, για το οποίο και τον θεωρεί υπεύθυνο.

Πού είναι οι δημοσκοπήσεις με τις 25 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου, τις 30 σε πρωθυπουργική καταλληλότητα και τις 40 σε παράσταση νίκης; Όλα ήρθαν τούμπα. Και τώρα για όλα φταίει ο Τσίπρας, όπως έφταιγε στο παρελθόν ο Σαμαράς.

Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία έφτασε τις 10 μονάδες και θα αυξάνεται συνεχώς μαζί με την οργή των Ελλήνων για την ανέχεια τους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές από τον Μητσοτάκη.

Θα γίνει ο νεότερος σε ηλικία πρώην πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του η πιο βραχύβια της μεταπολιτευτικής περίοδου. Το ζητούμενο είναι πότε. Το πιθανότερο είναι το 2018, όταν η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα μείωση συντάξεων. Αυτό θα είναι το θέμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτοεξεφτελίζονται οι γκαλοπίστες