Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥ DEBATE

 

«Είσαι σεξιστής» κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τράμπ η Χίλαρυ Κλίντον στο Νο2 debate εν όψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ. Κι εκείνος της είπε σεξιστής είναι ο άντρας σου, ο Μπίλ. Αυτός είναι ο δημοκρατικός διάλογος για να πάρει πρέφα ο Αμερικάνος πολίτης ποιός είναι ο περισσότερο κατάλληλος για πλανητάρχης. Και ξεφτυλίζονται σα δύο Κατίνες λαϊκής γειτονιάς που τσακώνουνται ποιά να πρωτοαπλώσει την μπουγάδα της.

Πως, όμως, αλλοιώς να επιδείξει τα προσόντα του ένας υποψήφιος κυβερνήτης; Θα μειώσει τον αντίπαλο. Θα υποσχεθεί στο ακροατήριο. Θα αναπτύξει το πρόγραμμα του που δεν πρόκειται ποτέ να το εφαρμόσει.

Επί της ουσίας, επίπεδο reality show είναι το debate, το ίδιο και ο μονόλογος του πολιτικού που εκτίθεται στον κόσμο, χωρίς να αισθάνεται ότι...εκτίθεται. Κι όλη αυτή η διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με την εξουσία της πλανηταρχίας, η όποια ποτέ των ποτών δεν κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο, δεν στήνεται μπροστά σε κάμερες, δεν κρίνεται από το πόπολο.

Τρακατρούκες πετάει ο ένας στον άλλον στο debate. «Αν ήμουν πρόεδρος θα σ’ είχα βάλει φυλακή» είπε ο Τράμπ στην Χίλαρυ. «Είσαι νούμερο» του απάντησε η άλλη. Είπαμε. Επίπεδο γλάστρας. Κι όμως αυτό το show, λέω για το debate, το παίρνουν σοβαρά. Δημοσιογράφοι κάνουν ερωτήσεις. Το ίδιο και ψηφοφόροι. Στα σοβαρά, όχι στην πλάκα.

Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη οικονομική και στρατιωτική και πυρηνική δύναμη στον πλανήτη. Προκειμένου να εξυπηρετεί το συμφέροντα της επεμβαίνει όπου γουστάρει σε κάθε περιοχή του κόσμου κι έχει το οπλοστάσιο να κάνει σκόνη 17 φορές τη γη. Αλήθεια, ποιός είναι περισσότερο σεξιστής, ο Μπίλ Κλίντον, ο Ντόναλντ Τράμπ;

Διαβάστε ακόμα:

Παγκόσμια υποκρισία της Αμερικής το θάψιμο του Τραμπ