ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΩΣ... ΠΡΟΦΗΤΗΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δεκάδες φορές από την αρχή του χρόνου ο Βασίλης Λεβέντης πρόβλεψε πρόωρες εκλογές... Πότε για τον Μάιο, πότε για τον Ιούνιο, πότε για τον Σεπτέμβριο, πότε για τον Οκτώβριο, πότε για το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου - Ιανουαρίου και πότε για τον Ιανουάριο.

Αν δεν πέσει μέσα ούτε σ’ αυτή την τελευταία προφητεία του δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή να τον παρασύρουν σε «άστοχες» δηλώσεις εξωθεσμικοί παράγοντες, ή να έχει χάσει την ικανότητα να προλέγει τα μελλούμενα. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι η πρόβλεψη για εκλογές τον Ιανουάριο ανήκει σε Αμερικανούς, με τους οποίους μίλησε.

Η εκλογολογία του προέδρου Βασίλη άρχισε στις 20 Μαρτίου, όταν απέρριψε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες που είχε αρχίσει να συζητείται ως αποτέλεσμα, όπως ανέφεραν φήμες που είχαν κυκλοφορήσει, πιθανής άρνησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν το ασφαλιστικό.

Πριν περάσουν καν είκοσι μέρες, ο Βασίλης Λεβέντης άλλαξε... προφητεία. Από την Ελασσόνα, όπου παραβρέθηκε στις 8 Απριλίου, στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του βουλευτή του κόμματος του Γ. Κατσιαντώνη, δήλωσε ότι θα γίνουν σύντομα εκλογές και το κόμμα του θα είναι τρίτη δύναμη.

Δύο μέρες μετά, την Κυριακή 10 Απριλίου, σε δηλώσεις του κατά τις επετειακές εκδηλώσεις της σύστασης του πρώτου στρατοπέδου των Ελλήνων υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στο Πάπαρι Μαντινείας, έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος: Προφήτεψε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν γίνει εκλογές.

Στις 4 Μαίου, αφού επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σε εκλογές λόγω εσωκομματικών διαφωνιών, προέβλεψε και το νικητή των εκλογών, τη Νέα Δημοκρατία. Στις 20 Ιουνίου, όμως και μη βλέποντας κάποια προεκλογική κίνηση μετέθεσε την ημερομηνία του εκλογών για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο.

Μετά από τρεις μέρες, ο Β. Λεβέντης, προφανώς γιατί είχε διαπιστώσει ίχνη δυσπιστίας μεταξύ των ακροατών του για τις προβλέψεις του, ανέφερε την πηγή των ...προφητειών του. Στις 23 Ιουνίου από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, είπε πως οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι εκλογές θα γίνουν στις αρχές του 2017 και αφού, προηγουμένως, η σημερινή κυβέρνηση θα έχει περάσει όλα τα δύσκολα μέτρα, που αφορούν κυρίως τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Ωστόσο, στις 25 Αυγούστου και από τη Ζάκυνθο όπου βρέθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Διονυσίου, μίλησε για πρόωρες εκλογές σύντομα, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο για κάλπες μετά τη ΔΕΘ. Όταν και πάλι διαψεύστηκε επανέφερε το σενάριο για εκλογές τον Ιανουάριο.

Να διευκρινίσουμε ότι ο Λεβέντης ήταν ο μόνος που είχε προβλέψει το δημοψήφισμα του 2015. Έκτοτε η αύρα του προφήτη τον ακολουθεί παντού. Και θα τον ακολουθεί, ώσπου να αποδειχθεί ότι δεν επρόκειτο για αυθεντική προφητεία, αλλά μία απλή σύμπτωση.

Διαβάστε ακόμα:

Με τα δυο υπερόπλα του πατρός ο Ανδρέας