ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ

 

Γιατί αυτός ο πανικός στο γλόμπο όλο, με τη νέα προεδράρα στην Αμερική, αυτόν τον περίεργο Ντόναλντ Τραμπ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Αυτό είναι το σοβαρόν και αξιόπιστον πολιτικόν σχόλιον. Ακόμα κι ένας σαλταρισμένος, εντελώς αντισυμβατικός, όπως είναι ο Τραμπ, από την πρώτη κιόλας μέρα θα πειθαρχήσει στις συντεταγμένες του θεσμικού αξιώματος.

Μαγκιές και τρέλες, τέλος. Εξτρεμισμοί και απειλές σε μουσουλμάνους, σε Μεξικάνους, σε τζιχαντιστές, σε όποιους, ξεχάστε το. Ούτε πόντο περισσότερο ακραίος απ’ όσο ο ανώτερος υπάλληλος του Λευκού Οίκου, λέωγια τον Μπάρακ Ομπάμα, θα αποδειχθεί και ο απίθανος Τραμπ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι πλανηταρχία. Χωρίς πλανητάρχη! Αλλοίμονο και η εξουσία της υπερδύναμης στον πλανήτη να παραδίδεται σ’ έναν...εκλεγμένο, που για να ψηφιστεί κάνει ένα show με προεκλογικές εξαγγελίες στον κοσμάκη.

Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται πλανητάρχης κάποιος που εκλέγεται όχι αξιοκρατικά, ούτε νταηλίκι με το προσωπικό του καουμποϋλίκι, αλλά με δημοκρατικές διαδικασίες; Και μετά από 4 χρόνια θα ασχολείται με τον κήπο του σπιτιού ή θα παίρνει χαρτζηλίκι από ομιλίες σε πανεπιστήμια.

Χαμός γιατί έγινε πρόεδρος ο Τραμπ κι όχι η συστημική Κλίντον. Ανοησίες. Και ο Τραμπ θα είναι ένας αναντάμ παπαντάμ σιδερωμένος στη τρίχα πρόεδρος, όπως ο Ομπάμα. Όπως ο κάθε προηγούμενος.

Δεν θα αλλάξει την Αμερική κανένας Τραμπ, όσο παλαβιάρης και διεστραμμένος είναι, σύμφωνα με τους κατήγορούς του. Αυτοί πουλάνε το παραμύθι τους και ο καθένας το δικό του, λένε τις γνωστές παπαριές. Κάτι άλλαξε, κάτι θα αλλάξει με τον Τραμπ. Η αλήθεια είναι ότι κι αυτός θα 'ναι μία από τα ίδια, εντελώς τα ίδια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τραμπ έβγαλε στη σέντρα τους έλληνες καραγκιόζηδες