ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα των εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία έχει βγει πρώτο κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Με ποιον θα συμμαχήσει; Με τον ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται, με το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή επίσης. Όλοι βλέπουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Είναι μία πρόβλεψη στην οποία συμπίπτουν οι εκτιμήσεις όλων. Κι όταν λέμε όλων, εννοούμε όλων. Άσχετα αν δεν το παραδέχονται. Ο Κυριάκος έχει κάθε λόγο να διακηρύσσει αυτοδυναμία για να τονώσει ακόμη περισσότερο την πεποίθηση ότι θα είναι ο θριαμβευτής των εκλογών. Άσχετα αν λοξοκοιτάζει από τώρα προς Χαριλάου Τρικούπη.

Η Φώφη από την άλλη το παίζει ανεξάρτητη για να κλέψει ή να μην χάσει ψήφους ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά της. Άσχετα αν μετεκλογικά, υπακούοντας στην φωνή της... πατρίδος, θα ακολουθήσει τις προτροπές Βενιζέλου για επανασύσταση του συνασπισμού Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ.

Το όραμα είναι ζωντανό, ουδείς αμφιβάλλει - ούτε καν ο Ο ΣΥΡΙΖΑ. Που βάλθηκε να χαλάσει τη δουλειά τη μια με επίθεση φιλίας μέσω Κουρουμπλή και την άλλη με σενάρια προσέγγισης στα οποία εμπλέκουν και τον Κώστα Λαλιώτη.

Ο Π. Κουρουμπλής πρότεινε «να δημιουργηθεί μέσα από κοινή πορεία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη». Πληρωμένη η απάντηση του Παύλου Χρηστίδη: «Η αλεπού στον ύπνο της κοκόρια μαγειρεύει!!»

Ο πρώην Πασόκος και νυν Συριζαίος υπουργός Χρ. Σπίρτζης δήλωσε βέβαιος ότι θα χορέψει ταγκό με τον Λαλιώτη στο Σύνταγμα.

«Εδώ και αρκετά χρόνια ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και χορεύει σφιχταγκαλιαστά ‘ταγκό’ με το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του καθώς και με τους ΑΝΕΛ και τα στελέχη τους», απάντησε ο Κώστας Λαλιώτης.

Διαβάστε ακόμα:

Το ταμείο της επίσκεψης Ομπάμα