ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΠΑΜΑ

 

Πέτυχε, όπως είχε σχεδιαστεί, η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα. Πέτυχε διότι έπαιξε δυνατά το γερό χαρτί του ταλαντούχου μαϊμού μαύρου. Φρέσκος, απλός, επικοινωνιακός, αθλητικός ο ήδη συνταξιούχος πλανητάρχης. Τι ακριβώς πέτυχε το πλάνο; Και τους δύο στόχους.

1.Να σπάσει ο αντιαμερικανισμός, παραδοσιακός και ριζωμένος στην Ελλάδα, που γεννήθηκε και θέριεψε μετά τον πόλεμο. Όταν η ξενοκρατία από την Αγγλία παραδόθηκε στις ΗΠΑ.

2.Να στηριχθεί ο Τσίπρας. Πραγματικά κι όχι μόνον συμβολικά να ευλογήσει μέσω Ομπάμα το αμερικανικό κατεστημένο, και ό,τι... κρυβεται από πίσω του, τον κυβερνήτη της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα.

Ασφαλώς και δεν ενδιαφέρει προσωπικά τον Μπάρακ Ομπάμα να «νομιμοποιήσει» πολιτικά έναν πρωθυπουργό που... συνεχίζει να αυτοχαρακτηρίζεται αριστερός. Ο ακόμα πρόεδρος των ΗΠΑ παίζει στις καθυστερήσεις της θητείας του. Ποιά, λοιπόν, η προσωπική αγωνία του για έναν ξένο κυβερνήτη μικρής χώρας, μάλιστα όταν τον έχει πάρει η κατηφόρα με κατεβασμένο χειρόφρενο

Το τελευταίο που απασχολεί τον Ομπάμα είναι ο...Τσίπρας. Ήλθε, όμως, στην Αθήνα για να αβαντάρει τον μέχρι χθές, συγκεκριμένα μέχρι το 2014, αντιαμερικάνο πρόεδρο του Σύριζα, διότι τέτοια «εντολή» είχε. Τέτοια «υποχρέωση». Από ποιόν; Ποιοί ζήτησαν από τον Ομπάμα να δώσει ελπίδες και υποσχέσεις στον ελληνικό λαο επί πρωθυπουργίας Τσίπρα.

Δεν κερδίζουμε τίποτα να το ξέρουμε κι αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μελισσανίδης έδιωξε υπουργό!