ΠΟΙΟΙ ΟΙ COWBOYS ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ INDIANS

 

Μία ζωή τον αποδυτηριάκια δεν τον έπιασε το δηλητήριο της συνωμοσίας. Δηλητήριο είναι. Σε μολύνει και δεν σ’ αφήνει ποτέ. Όπως το ναρκωτικό. Σε θέλει δικό του. Το ίδιο και η θρησκεία. Παραδίνεσαι σ’ αυτά τα κόλπα, επειδή δεν θέλεις να βλέπεις απλά τα πράγματα, έτσι οι εξηγήσεις και οι ερμηνείες σε βολεύουν με τις θεωρίες συνωμοσίας.

Να την ξαναδούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης, είπε ο Ερτογάν. Τι σόϊ κουφέτο είναι αυτό! Και ο άλλος, από πάνω μας, ο Έντυ Ράμα, μιλάει για τσαμουριά. Τι γίνεται εδώ, ρε;

Δεν είμαστε των θεωριών και υποψιών συνωμοσίας. Αυτά τα δύο «κάτι» λένε, όμως. Σε μιά Ελλάδα εντελώς σακατεμένη από τα μνημόνια. Αυτό ξέρω. Πεινάμε. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι ποιός είναι περισσότερο μνημονιακός. Ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης. Ποιός είναι πράκτορας. Ποιός κυττάει την τσέπη του. Το αρχηγηλίκι του.

Ψάχνομαι. Εγώ που δεν είμαι των συνωμοσιών. Τι υπάρχει πίσω από την κουβέντα του Τούρκου. Και του Αλβανού. Και δεν ξέρω αύριο ποιανού αλλουνού. Σε στιγμές που η Ελλάδα έχει κατακτηθεί με τα μνημόνια. Που το σήμερα και το αύριο της χώρας δεν εξαρτάται πλέον μόνον από Έλληνες. Αν πράγματι ενεργούν ελληνικά κι όχι μειοδοτικά, σκόπιμα κι όχι, οι παίζοντες στο έργο κυβέρνηση-αντιπολίτευση αλά καουμπόυδες και ινδιάνοι.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ζωή... ζει στον κόσμο της