Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΟΒΟ!

 

Δεν παίζει θέατρο ο Τούρκος εκλεγμένος σουλτάνος. Κυττάει κατ’ ευθείαν στα μάτια την Ευρώπη και απειλεί στα ίσα τους κυβερνήτες των χωρών τους. Έτσι τους λέω εγώ. Κυβερνήτες, όχι αυτή τη μαλακία, ότι είναι «ηγέτες». Αρχηγοί. Από που κι ως που; Μέρκελ, Ωλάντ και σία είναι αναλώσιμοι. Σήμερα είναι, αύριο δεν υπάρχουν.

Ο Έλληνας πολιτικός, σημερινός και χθεσινός, είτε είναι πρωθυπουργός, είτε αντιπολίτευση, όταν ασκεί εξωτερική πολιτική της χώρας, μιλάει ως μαθητής που απαγγέλλει ποίημα στη εθνική γιορτή, στις 25 Μαρτίου ή στις 28 Οκτωβρίου.

Όταν η Τουρκία έχει ένα αίτημα, το λαμβάνετε σοβαρά υπ’ όψιν, που σημαίνει δεν θα το απορρίψετε, διαφορετικά θα έχετε να κάνετε με μένα. Έτσι ξηγιέται ο Ερντογάν. Αντίθετα, ο Έλληνας όταν απευθύνεται στην Ευρώπη τους λέει...''Αυτό είναι το σωστό, αυτό το ηθικό, αυτό το πρέπον''. Είναι η γλώσσα του μικρού, του αδύναμου.

Δεν υπάρχει το σωστό. Το έντιμο. Το δίκαιο. Δεν υπήρξε ποτέ. Υπάρχει το πόσο ισχυρός είσαι. Μόνον. Μιλάς και απαιτείς τούτο και το άλλο όταν έχεις τη δύναμη να περάσει το δικό σου και ο άλλος, οι άλλοι θα σε λάβουν υπ’ όψιν ανάλογα με τα κυβικά σου. Και κατά πόσο είναι ωφέλιμη μία άλφα συνεργασία μαζί σου. Κατά πόσο επικίνδυνος είσαι.

Πάγωσε η Ευρώπη τις διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας. «Τούρκος» έγινε ο σουλτάνος. «Θα ανοίξω τις πόρτες ανοικτές και θα αφήσω να περάσουν 3 εκατομμύρια πρόσφυγες. Δεν κάνω πλάκα, μην παίζετε μαζί μου».

Τι κάνει η κομισιόν; Ψηστήρι. Αυτό που το λένε «διπλωματία». Φανερά και παρασκηνιακά. Σίγουρα δεν θα αγνοήσει την απειλή του Ερντογάν. Μην σπάσει τα λουκέτα αυτός και μπουκάρει η προσφυγιά να πνίξει την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Πότε έγινε τίμιος ο Κωστής