ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

 

Στο λέω χοντρά και μόνον αν δεν το δεις σοβαρά θα διαφωνήσεις μαζί μου. Μία ζωή ακούς από τους διάφορους μαλάκες της πολιτικής ότι στη Δημοκρατία το ιδεώδες είναι να εκπροσωπούνται όλα τα μικρά κόμματα. Προκειται για τεράστια αντιδημοκρατική στάση. Εγώ λέω το άλλο. Λέω το αληθινό και βγάλε με εσύ αντιδημοκράτη. Να πεθάνουν όλα τα μικρά κόμματα. Είναι απάτη. Καραμπινάτη απάτη. Αυτό λέω.

-Το μικρό κόμμα ΔΕΝ εκπροσωπεί τίποτα, σε επίπεδο ιδεών και παραμύθι φούρναρης πολιτικών θέσεων. Το μικρό κόμμα στηρίζεται στην προσωπική δημοφιλία του αρχηγού του,
που φτιάχνει κόμμα για να κάνει το δικό του παιχνίδι.

-Το μικρό κόμμα ΔΕΝ θα γίνει ποτέ μεγάλο και απλά ενεργεί εκβιαστικά και συμμαχεί, διατηρώντας την...ανεξαρτησία του, μ’ όποιο μεγάλο κόμμα κάνει καλύτερη προσφορά.

Αν ήταν... ιδεολογικού χαρακτήρα τα μικρά κόμματα, αν στελεχώνονταν από ιδεολόγους και οραματιστές και του κώλου τα ενιάμερα, δεν θα είχαν διαρροές. Μιλάει η Ιστορία.

Δεν υπάρχει μικρό κόμμα που επιβίωσε. Ούτε ένα! Που τα στελέχη του δεν την κοπάνησαν κάποια στιγμή σ’ άλλο κόμμα. Ακόμα και οι αρχηγοί των μικρών κομμάτων ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ
στο μαντρί, στο κόμμα απ' το οποίο είχαν «δραπετεύσει». Αντώνης Σαμαράς, Ντόρα Μητσοτάκη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Φλωρίδης, ένα σωρό άλλοι.

Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων κάθε μήνα χάνουν από έναν βουλευτή. Και ο αρχηγός του κόμματος αυτούς τους αποσκιρτήσαντες τους λέει προδότες, πράκτορες κι άλλα τέτοια χαζά.
Τελικά, ο μαλάκας της παρέας είναι ο κόσμος που ψηφίζει μικρά κόμματα. Ανύπαρκτα κόμματα, δηλαδή. Τα κόμματα που ταλαιπωρούν τη δημοκρατία περισσότερο από τα μεγάλα
μαγαζιά του πολιτικού «συστήματος».

Έφυγε ένας ακόμα βουλευτής από το προσωπικό κόμμα του Βασίλη Λεβέντη και ο αρχηγός είπε «Για μένα αυτός έχει πεθάνει». Εγώ λέω τα άλλο. Να πεθάνουν όλα τα μικρά κόμματα και χωρίς αυτά η κωλοδημοκρατία κάνει τη δουλειά της.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ερντογάν απειλεί διότι προκαλεί φόβο