Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Το μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζει για την απόφαση σχετικά με το χρέος, κουβέντα, όμως για τη γραβάτα που υποσχέθηκε να βάλει ο Α. Τσίπρας, σε περίπτωση διευθέτησης του όντως σποδαίου αυτού προβλήματος. Πρόκειται μήπως για ακόμη μία κωλοτούμπα;

Η τελευταία δήλωση του επί του θέματος είχε γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, όπου άφησε μία χαραμάδα υπαναχώρησης από τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του . «Δεν παντρεύτηκα κιόλας για να τη βάλω στο γάμο μου. Τη γραβάτα θα τη βάλω όταν θα έχουμε ένα σημαντικό γεγονός όπως το θέμα του χρέους ή η επίλυση του Κυπριακού».

Το θέμα είχε αναχθεί σε γραφικότητα παγκόσμιας εμβέλειας και αρκετοί ξένοι ηγέτες του έχουν κάνει δώρο γραβάτα. Μαζί, λοιπόν, με την ...επινίκια δήλωση θα έπρεπε να υπάρχει η εξής αναφορά: «...και επειδή ο πρωθυπουργός τηρεί πάντα τις υποσχέσεις του, από αύριο θα κυκλοφορεί με γραβάτα...» Θα είναι η πρώτη φορά που θα φαινόταν συνεπής. Εκτός κι αν δεν πιστεύει ότι επετεύχθη ο στόχος. Η ανακοίνωση, όμως, του γραφείου Τύπου του μεγάρου Μαξίμου μόνο αυτό δεν υπονοεί.

«Η απόφαση του Eurogroup για την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία και ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα, για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση. Συγκεκριμένα, εξασφαλίζεται μείωση χρέους ύψους 22% του ΑΕΠ, δηλαδή, τουλάχιστον, 45 δισ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, σταθεροποιούνται τα επιτόκια στο ευνοϊκό ύψος του 1,5% γεγονός ύψιστης σημασίας ειδικά σε μια περίοδο αβεβαιότητας αλλά και προβλέψεων για αύξηση των επιτοκίων το προσεχές διάστημα».

Άραγε θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για τη γραβάτα;

Διαβάστε ακόμα:

Σκοτώστε τα μικρά κόμματα!