ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΟΙ «ΤΣΑΜΗΔΕΣ»

 

Γράφει ο Στ. Βασιλείου

Oι πρόσφατες ανιστόρητες και προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργου της Αλβανίας Έντυ Ράμα, αλλά και άλλων δήθεν αξιωματούχων της εν λόγω χώρας, δεν άλλαξαν το τοπίο πολλών προηγούμενων δηλώσεων.

Οι Αλβανοί ποτέ δεν ήταν έθνος με την συμπαγή έννοια του όρου . Ήταν πάντα φυλές. Γι αυτό και ό όρος «έθνος» είναι πρόσφατη ποδοσφαιρική ανακάλυψη τους, μαζί με την ιδέα κάποιων ολίγων περί «Μεγάλης Αλβανίας».

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι το περιβόητο «Τσάμικο». Κάποιοι απόγονοι συνεργατών των Ναζί, οι οποίοι, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, «βοήθησαν» να ξεκληριστούν 39 χωριά στη Θεσπρωτία, όταν τους κυνήγησε ο Ζέρβας, πέρασαν τα σύνορα και διέφυγαν στην Αλβανία . Τι χρεία μαρτύρων έχουμε, κύριε Ράμα, όταν τον αρχηγό τους συνέλαβε ο Εμβέρ Χότζα και τον εκτέλεσε ως εθνοπροδότη και συνεργάτη των Γερμανών. Για ποιες περιουσίες μιλάτε, αυτές που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο κατασχέθηκαν - όπως και σε άλλα κράτη που τιμώρησαν τους συνεργάτες των Ναζι;

Συνιστώ, κύριε Ράμα, να σκύψετε στην πρόσφατη Ιστορία σας περισσότερο και να μην εκτοξεύετε προεκλογικές ανοησίες για να χαϊδεύετε τα αυτιά των 4 συνεργατών σας «Τσάμηδων» που σας κρατάνε στην εξουσία!

Τι δεν καταλαβαίνουν οι Αλβανοί;

·Κανείς δεν τους χρωστάει τίποτε. Μας χρωστάνε! Την καλή ζωή που προσφέραμε σε χιλιάδες Αλβανούς, την παιδεία και την ηρεμία που οι καλοί οικογενειάρχες Αλβανοί, οι δουλευτές ζητούσαν, μακριά από ένα διεφθαρμένο κράτος, στο οποίο τα περισσότερα νέα παιδιά αρνούνται να επιστρέψουν.

·Τις τεράστιες επενδύσεις, κυρίως, των ελληνικών επιχειρήσεων. Δυστυχώς η, επί σειρά ετών, χλιαρή αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων από την ελληνική Πρεσβεία και τους κατά καιρούς επισκέπτες του υπουργείου (όπως το ξαδελφάκι του Τσίπρα που ούτε λίγο ούτε πολύ - Δεκέμβριο 2015 - μάς είπε περιχαρής οτι η Ελλάδα βγήκε απο το τούνελ και αναπτύσσεται ταχέως στις αγορές!!!!!!!!!!) δεν έχουν βοηθήσει, όταν μάλιστα συνδυάζονται και με το κόψιμο των πενιχρών συντάξεων των ομογενών του Νότου.

·Η ελληνική ομογένεια είναι διασπασμένη και μόνη. Τέσσερα κόμματα και ένας μόνο βουλευτής!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος θα βοηθήσει ή όχι; Θα πνιγεί στα κομματικά του πιστεύω ή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Ποιός ξέρει, με τους αμόρφωτους εθνομηδενιστές πού έχουμε μπλέξει...

Διαβάστε ακόμα:

Πόλεμοι, σπονδή στην παγκόσμια οικονομία