ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΝ ΖΟΥΡΑΡΙ

 

Χαμός. «Και να χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει...» είπε ο περίεργος Κώστας Ζουράρις κι όλοι έπεσαν να τον φάνε. Φτηνή αντιπολίτευση. «Μη χάσουμε τη γλώσσα μας, αυτό έχει σημασία..., τα νησιά και να μας τα πάρουν, κάποτε θα ξαναγίνουν δικά μας» είπε ο Ζουράρις που τον έκαναν υφυπουργό παιδείας.

Φτηνότατη αντιπολίτευση, που λες. Έβαλαν στην άκρη την ουσία της κουβέντας του Ζουράρι και του χρέωσαν εθνική μειοδοσία. Ποίοι; Κάποια πουλημένα τομάρια. Κάποια χαμένα κορμιά.

Κατ’ αρχήν, δεν εννοεί αυτό που... εννόησαν οι επικριτές του Ζουράρι. Ασφαλώς και δεν είναι αδιάφορο για τον καθηγητή, τον μελετημένο ελληνιστή, αν μας πάρει κι ένα βράχο η Τουρκία. Είπε, όμως, αυτό που είπε για να τονίσει, κύριοι μαλάκες, ότι αυτό που λέγεται Ελλάδα, αυτό που νοείται Ελλάδα, είναι η γλώσσα της. Η μάνα γλώσσα όλων των διαλεκτών, γαλλική, αγγλική, γερμανική, σουηδική, ρώσικη, ρουμάνικη, βουλγάρικη κ. α.

Πάνω απ’ όλα. Πρώτα απ’ όλα είναι η γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων. Ποιά νησιά και ποιά βουνά; Το μόνο που μας συνδέει το σήμερα με την κλασική αρχαιότητα είναι η ελληνική γλώσσα. Τίποτα άλλο. Αυτό ήθελε να πει, ρε, αστοιχείωτοι. Αγράμματοι. Η μόνη γκέλα του Ζουράρι είναι που απευθύνεται σε άσχετους. Και περιμένει να τον καταλάβουν οι αστοιχείωτοι.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας παραδέχεται πως είναι τσιράκι της Μέρκελ