Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ

 

Καλά τα λένε οι φιλοσοφημένοι του πεζοδρομίου. «Πουτάνα κενωνία». Άσε τους γραμματιζόμενους, τους παρλαπίπες με τα πανεπιστημιακά διπλώματα, τι να μας πουν αυτοί. Οι άλλοι, που άντε να πήγαν μέχρι νυχτερινό γυμνάσιο, ξέρουν την αλήθεια της ζωής, όταν λένε «Άδικη κενωνία».

Αν ζούσε σήμερα ο Αντρέας Παπανδρέου, πολύ πιθανό να είχε πέσει σε βαριά κατάθλιψη. Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Ούτε ο ίδιος, ούτε άλλοι επίλεκτοι ταλαντούχοι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να κρατηθούν σήμερα στην εξουσία, όπως το καταφέρνουν οι συριζαίοι μαθητές τους. Οι συριζαίοι από τον Τσίπρα μέχρι τον τελευταίο βουλευτάκο, που για πάρτη τους κάνουν σήμερα γερό μεροκάματο σε μια Ελλάδα διαλυμένη.

Μην το λησμονούμε. Το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής και της ανατροπής, το ΠΑΣΟΚ ενάντια στο NATO και την Ευρώπη, εμφανίστηκε όπως ο Σύριζα, ως κίνημα αριστερό. Κορυφαία πολιτική αλητεία το ΠΑΣΟΚ, με βαρύ ρεπερτόριο, όχι αέρα πατέρα «κάρμπον κόπυ» αλα Σύριζα, ιδρύθηκε το 1974. Ένα ΠΑΣΟΚ αντισυμβατικό. Αντιστασιακό. Αντιαμερικάνικο. Αντιευρωπαϊκό. Φιλολαϊκό.

Τέτοιοι παικταράδες, υψηλής ραπτικής και αδίστακτοι gay μόδιστροι πολιτικά, δεν είχε ματαδεί ο τόπος από το 1821. Κανονικά αρπακτικά εξουσίας άνοιξαν νέους δρόμους στη διαπλοκή και στην τραβηκτικές από το δημόσιο ταμείο. Μιλάμε για τον πολυτάλαντο τυχοδιώκτη Αντρέα Παπανδρέου και τα τσιράκια του, αξιοπρεπέστατα κοπρόσκυλα, που είχαν στόχο το...σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Για αυτό, σου λέω. Δεν γλύτωνε με τίποτα σήμερα το εγκεφαλικό ο Αντρέας. Αν έβλεπε τα παικτάκια, αυτή την κομματική σκαρταδούρα του Σύριζα, να παραμένει κυβέρνηση, ενώ ο Τσίπρας μειονεκτεί σε σύγκριση με τη χαρισματική λουμπίνα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο εντιμότατος κύριος κλέφτης