ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Από τις 10 το πρωί σήμερα ο Τσίπρας, που παριστάνει τον πρωθυπουργό ελεύθερης και ανεξάρτητης χώρας, θα ασχοληθεί με το κυπριακό. Συνεπής ο Αλέξης μας. Δεν έγινε πρωθυπουργός μονάχα για να σκίσει τα μνημόνια. Προσπαθεί να δώσει λύση και στο κυπριακό παρ’ ότι γι’ αυτό δεν είχε κάνει καμία υπόσχεση στον ελληνικό λαό.

Από την δεκαετία του ‘50 έπαιζε το αίτημα της Ένωσης της Ελλάδος με την Μεγαλόνησο που ανεξαρτητοποιήθηκε το 1960 και το 1974 κατακτήθηκε η μισή σχεδόν από την Τουρκία. Μια ζωή ταλαιπωρεί τούτο το αιχμής εθνικό θέμα. Και εν όψει της διάσκεψης της Γενεύης, αρχίζει νέος κύκλος.

Πρώτος θα περάσει από το Μαξίμου ο Μητσοτάκης, μετά θα ακολουθήσουν η Γεννηματά, ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ, ο Θεοδωράκης, ο Λεβέντης και ο σύντροφος Πάνος Καμμένος. Σ’ αυτούς θα κάνει «ενημέρωση» ο μνημονιακός πρωθυπουργός και θα ακούσει τις θέσεις τους για το κυπριακό.

Σίγουρο! Ουδείς από τους πολιτικούς αρχηγούς που θα πάνε στου Μαξίμου θα πει στον Τσίπρα: «Ρε, Αλέξη, πλάκα κάνουμε; Έγινες πρωθυπουργός για να ασχοληθείς με το κυπριακό; Εμείς, ο Λεβέντης, η Φώφη, ο Σταύρος θα λύσουμε το πρόβλημα; Κάνε μας τη χάρη, παρακοροϊδεύουμε τον κόσμο…».

Διαβάστε ακόμα:

Η «φωλιά του κούκου» έχει επέτειο