ΡΕ, ΚΟΠΑΝΕ, ΡΩΤΗΣΕΣ ΤΟΝ ΘΕΟ;

 

Πρώτη φορά άκουσα το όνομα Ραίηνς Πρίμπους. Είναι ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου. Άρα, λαμόγιο αυτός ο ελληνικής καταγωγής Ηρακλής- Ραίηνς Πρίμπους. Για να είναι συνεργάτης του νέου προέδρου των ΗΠΑ, σημαίνει πως ο τύπος έχει προσόντα.

Ποιός είπε ότι το λαμόγιο στερείται προσόντων; Σπουδών και πτυχίων. Γνώσεων και εμπειριών. Λαμόγιο, όμως. Η άνοδος του οφείλεται στην ικανότητα του να λαμογιάρει. Να καταφέρνει να πείσει τον ισχυρό πως είναι χρήσιμος. Πάντα ως λαμόγιο. Αν τολμήσει να αυτονομηθεί, να το παίξει υπηρέτης των θεσμών κι όχι πιστό σκυλί του αφεντικού του, ξέχασέ τον. Θα εξαφανιστεί από την πιάτσα. Δεν θα βολευτεί απέναντι επειδή συνήθως δεν προκαλεί ασφάλεια στον ανταγωνιστή του πρώην αφεντικού του.

«Με βοήθεια του Θεού θα αλλάξουμε τον κόσμο». Αυτή την παπαριά είπε ο Ραίηνς Πρίμπους σε εκδήλωση στη Νεα Υόρκη όπου ήταν παρόντες εκτός όλων των άλλων ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο «άλλος Τσίπρας», δηλαδή ο υπουργός Νίκος Παπάς, ο Πάνος Καμένος.

Δεν κατάλαβα. Για τόσο χάλια τον έχει τον Θεό αυτός ο Πρίμπους. Αν ήθελε, βρε κόπανε, ο μεγαλοδύναμος να αλλάξει τον κόσμο, θα το κάνει μόνος του. Δεν θα περιμένει να εκλέγει ο Τραμπ.

Εντελώς φασιστικό είναι αυτό που είπε το λαμόγιο. Ότι ο Τραμπ θα αλλάξει την Αμερική, τον κόσμο όλο, μήπως βάλει χέρι και σ’ άλλον πλανήτη. Με ρώτησες εμένα, ρε λαμόγιο, αν θέλω να αλλάξει ο κόσμος;

Εγώ είμαι με τον Θεό. Είναι ύβρις να λες ότι ο Θεός είναι με τον Τραμπ, με τον Πούτιν, με τους τζιχαντιστές, τους Τάλιμπαν, κι όχι με την Μέκελ, τον Ωλάντ, με τον ΠΑΟΚ κι όχι τον Ολυμπιακό.

Ο κόσμος είναι αυτός που είναι διότι έτσι τον έχει ευλογήσει ο Θεός. Έτσι τον γουστάρει. Όποιος, λοιπόν, θέλει να αλλάξει τον κόσμο, στην πραγματικότητα ακυρώνει τον παντοδύναμο. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Η Φώφη έχει ρεύμα, και ο Γιώργος!