ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΔΕΝ...ΕΝΟΧΛΟΥΝ

 

Ρεσιτάλ ατέλειωτο δίνει ο κάθε αρμόδιος υπουργός για τα φαλτσοσφυρίγματα στο ποδόσφαιρο. Όχι, μαλάκας είναι ο παίκτης να χάσει τέτοιο κελεπούρι. Έγκλημα το κοράκι, ντού οι χούλιγκαν, έτοιμος να ξεσαλώσει στο πεζοδρόμιο η προεδράρα της ομαδάρας, να, η πρώτη φαγάνα του υπουργάκου. Του ανύπαρκτου, που γίνεται μάγκας και νταής διότι έχει τα αυγά και είναι αποφασισμένος να κτυπήθει με το παρασκήνιο, ταρατατζούμ, ταρατατζούμ.

Γιατί αυτή η... ευαισθησία του υπουργού, που είναι ο ορισμός του τίποτα, για τα παρατράγουδα των διαιτητών; Επειδή το έργο εξασφαλίζει δημοσιότητα. Και χαρίζει την ευκαιρία στον νάνο του πολιτικού συστήματος να εμφανίζεται με ξυλοπόδαρα. Ότι είναι τεράστιος, γίγαντας.

Για τις εκλογές της ΕΟΕ, έπεσε σιγή νεκροταφείου. Τσιμουδιά. Ούτε η ανάσα του όποιου κυβερνητικού αλλά και κομματικού αρμοδίου. Σα να μην επαναλήφθηκε το πασίγνωστο σκηνικό παραμονές εκλογών σε ομοσπονδίες, σε όργανα των ομοσπονδιών. Στην ολυμπιακή επιτροπή.

Μιλάμε σοβαρά. Οι δωροδοκίες, οι δολοπλοκίες, οι διαπλοκές, μια εντελώς συχασμένη ιστορία εξαγοράς ψήφων σωματείων, ομοσπονδιών είναι... θεσμός. Επειδή κι’ αυτοί που τα παίρνουν για να ψηφίσουν έτσι κι όχι αλλιώς, θέλουν να τα... πάρουν. Ίσως γι’ αυτό και από τη νέα κυβέρνηση δεν θεωρείται σκάνδαλο η εν λόγω βρωμοδουλειά στο....ποδοσφαίρου αθλητικό χώρο. Ουδείς από τους ενδιαφερόμενους… ενοχλείται με τη διαφθορά, απεναντίας τους βολεύει όλους. Πιο πολύ την υπουργάρα που το παίζει… εξυγιαντής, ενώ μπήκε κι αυτός στο λούκι της λαμογιάς μέχρι τη γραβάτα του.

Διαβάστε ακόμα:

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ,... διαλυμένο, δυνατό!