Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

«Η Τουρκία προκαλεί». Το ακούω από τότε που γεννήθηκα. «Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο». Είναι η πιο πολυπαιγμένη κασέτα της υποτίθεται εθνικής μας εξωτερικής πολιτικής.

Τελείωσε ο πόλεμος και για την Ελλάδα του NATO ο εχθρός ήταν η Βουλγαρία. Ο από βορρά κίνδυνος. Με τα χρόνια όλο και υποχωρούσε η εν λόγω αντικομουνιστική μαλακία. Λες κι αν γινόταν κάποιο θερμό επεισόδιο, υπεύθυνη θα ήταν η Βουλγαρία, εκείνη θα αποφάσιζε, το παράρτημα της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμμαχος της Ελλάδος στο στρατιωτικό μπλοκ του NATO η Τουρκία δεν σταμάτησε ποτέ τις... αταξίες της. Και όλες, μα όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδος έπαιζαν αυτή τη γελοία κασέτα: «Η Τουρκία προκαλεί!».

Μαλακίες. Δεν υπάρχει καμία πρόκληση της Τουρκίας. Καμία. Ποτέ. Ό,τι παράνομο, ό,τι αντίθετο στα διεθνώς αναγνωρισμένα διαπράττει η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδος, ΔΕΝ είναι πρόκληση. Αντίθετα, εκείνη που προκαλεί ανάμεσα στους δύο γείτονες και συμμάχους είναι η Ελλάδα.

Τι θα πει ΠΡΟΚΛΗΣΗ; Τι θα πει ''Η Τουρκία προκαλεί''; Θα πει ότι η Τουρκία μ’ αυτά που κάνει ΠΡΟΚΑΛΕΙ την Ελλάδα. Αφού, όμως, η Ελλάδα δεν... προκαλείται, δηλαδή δεν ΑΝΤΙΔΡΑ, για ποιά... πρόκληση τσαμπουνάνε;

Λέει ένας σ’ άλλον: ''Γαμιέσαι. Η γυναίκα σου είναι πουτάνα. Εκτός από πούστης είσαι και κλέφτης. Και ρουφιάνος''. Ακούει όλα αυτά, που είναι ψέματα ο άλλος και Δεν συγκινείται, κρατάει εντελώς παθητική στάση. Άρα, δεν θα πω ότι... προκαλείται. Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ προκαλείται.

Η Τουρκία έβγαλε στο Αιγαίο χωρίς καν να ζητήσει την άδεια της Ελλάδος το παπόρι το ειδικό για να κάνει μετρήσεις και ωκεανογράφησεις. Επειδή η Ελλάδα την προκαλεί! Επειδή η Ελλάδα δεν εκδίδει τους «οκτώ» πραξικοματίες εναντίον του καθεστώτος Ερτογάν.

Πολύ καλά κάνει η Ελλάδα που δεν στέλνει τους 8 Τούρκους στην κόλαση. Η Τουρκία, όμως, θεωρεί ότι ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ από την Ελλάδα. Και η αντίδραση της ήταν να «βγάλει» το ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος.

Διαβάστε ακόμα:

ΡΟΤΣΙΛΝΤ: ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!