ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

 

Μην ακούω μαλακίες. Έτοιμες τις έχουν να τις σερβίρουν με διάφορες παραλλαγές οι σεφ της δημοσιογραφικής πολιτικής ανάλυσης. Ήδη έχουν αρχίσει να κοπανάνε σάλτσες και μπαχαρικά, εντελώς εξωτικές συνταγές, επειδή τα γκάλοπ δείχνουν άνοδο των σοσιαλδημοκρατών με αρχηγό τον Μάρτιν Σουλτς. Αν θα χάσει η Μέρκελ θα αλλάξει η πολιτική της Γερμανίας, θέτουν το... μεγάλο ερώτημα.

Όσο θα αλλάξει ο Τραμπ την πολιτική των ΗΠΑ μετά τον Ομπάμα, άσε για τους άλλους τις εκβιαστικές εντυπώσεις που βολεύουν. Όσο άλλαξε την Αμερική ο αραπάκος μετά τον χάλια Τζωρτζ Μπους. Όσο άλλαξε πολιτική στην Ελλάδα ο Τσίπρας πρώτη φορά αριστερά. Όσο άλλαξε η Γαλλία με Ωλαντ, που είναι σα να ξαναβγήκε πρόεδρος ο Σαρκοζί.

Η Γερμανία είναι η αρχηγός- χώρα στην Ευρώπη. Άρα, τα συμφέροντα της είναι υπεράνω των... κομματικών θέσεων της Μέρκελ και του Σουλτς. Μην περιμένουν, λοιπόν, αλλαγή της Γερμανίας στο πρόβλημα της Ελλάδας με νίκη ενδεχομένως του προέδρου της ευρωβουλής. Του προέδρου των σοσιαλιστών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Αν θα αλλάξει στάση έναντι της Ελλάδος η Γερμανία, αυτό δεν θα οφείλεται στον όποιον Σόιμπλε. Την Μέρκελ και τον Σουλτς. Άλλο αν οι αιώνιοι παπάρηδες πιστώνουν τις... ''αλλαγές'' σ' αυτόμ και τον άλλον.

Η 63χρονη Άγκελα- Δωροθέα Μέρκελ είναι καγκελάριος από το Νοέμβριο του 2005. Σύμφωνα με τα γκάλοπ ο «συντηρητικός» συνασπισμός κομμάτων που ηγείται πιάνει 34%. Προς το παρόν έχει περισσότερες πιθανότητες να επανεκλεγεί για τέταρτη φορά σερί.

Φανατικός οπαδός της Κολωνίας ο ποδοσφαιράκιας 61χρονος Μάρτιν Σούλτς, με ρίζα εβραϊκή. Έσπασε το πόδι του στα 19 και τόσο στεναχωρήθηκε που δεν θα μπορούσε να κάνει καριέρα ποδοσφαιριστή, με συνέπεια να το ρίξει στο ποτό. Κατάφερε να νικήσει τον αλκοολισμό το 1980. Βρίσκεται στο 31% και όλο πλησιάζει δημοσκοπικά την Μέρκελ εν όψει των εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Θα προηγηθούν τον Απρίλιο 2017 οι γαλλικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΚΚΕ θαρρεί πως είναι ακόμα στην παρανομία