ΣΕ ΦΟΥΝΤΑΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΣΕ... ΣΩΖΟΥΝ!

 

«Εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να ομιλείτε!» Πέρασε στην Ιστορία η εν λόγω φράση στη Βουλή του Μένιου Κουτσόγιωργα (φώτο). Του Νο2 στο ΠΑΣΟΚ όταν γαμούσε και έδερνε και λογαριασμό δεν έδινε. Και άπλωνε το χέρι τηγάνι για να δωροδοκείται. Όπως ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μένιος Κουτσόγιωργας, που τα ‘ρπαξε από τον Κοσκωτά. Με πακέτο που κατέθεσε ο απατεώνας τραπεζίτης σε ελβετική τράπεζα, για πάρτη του Κουτσόγιωργα.

Την ίδια δουλειά κάνουν σήμερα και οι συριζαίοι. «Δεν έχετε το δικαίωμα να ομιλείτε» έλεγε ο Κουτσόγιωργας στους νεοδημοκράτες. Το ίδιο και οι συριζαίοι. Ο απόλυτος φασισμός.

Αν μπορούσα θα απαγόρευα να βρίσκεσαι στη Βουλή. Να μη μιλάς. Να μη ρωτάς. Δεν έχεις το δικαίωμα διότι δεν κυβερνήσατε καλά. Διότι μπλεχτήκατε σε σκάνδαλα. Διότι ο λαός σας ανέτρεψε από κυβέρνηση.

Βεβαίως η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για εγκληματική κυβερνητική δραστηριότητα. Ποιός άλλος να ευθύνεται; Κατά πρώτον το κόμμα που κυβερνά, και κατά δεύτερον λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, και ΝΔ που από το 1974 μέχρι και το 2014 το ‘χαν δίπορτο, κυβέρνηση ή αντιπολίτευση. Αυτά τα δύο κόμματα που έκαναν και τις αρπακτές στις μίζες της Siemens, κι όχι μόνο.

Ο σύριζας, ο άφθαρτος, ο αριστερός, ο αναμάρτητος, γιατί ήρθε στην κυβερνητική εξουσία; Για να τα χώνει στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ! Το κόλπο. Δεν έχουμε να επιδείξουμε έργο και για να... δικαιολογήσουμε την ανυπαρξία μας, την ολότελα απουσία αριστερής αντίληψης στις αποφάσεις μας, ασχολούμεθα με το... παρελθόν, με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν αναφέρω ονόματα. Κάτι πήγε να πει ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κι ένας συριζαίος υπουργός του βγήκε κουτσογιωργίτικα: «Μιλάτε κι εσείς που ευθύνεστε για πολλά;...» Το είπε ο συριζαίος υπουργός και αποχώρησε την αίθουσας.

Έτσι βγάζω κι εγώ μεροκάματο πολιτικού. Να μην παράγω έργο, αλλά να κατηγορώ την αντιπολίτευση γι’ αυτά που είχε κάνει ως κυβέρνηση.


Διαβάστε ακόμα:
ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΕΜΕΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ